Ga terug
havermout banaan aardbei

Havermout met banaan en aardbei

Dit recept heb ik weken achter elkaar gegeten. Het bevat niet alleen veel micronutriënten door het fruit, maar is ook onwijs voedzaam. Daarbij bevat het veel gezonde vetten en eiwitten, waardoor je hier de hele ochtend op kan teren.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 Bowl

Equipment

  • 1 Magnetron
  • 1 Snijplankje
  • 1 Mesje

Ingrediënten
  

  • 30 gram havermout
  • 1 banaan
  • 70 ml amandelmelk ongezoet
  • 2 handjes aardbeien
  • 1 theelepel pure pindakaas of Whole Earth met stukjes hoeveelheid naar smaak
  • 10 gram honing
  • 1 snufje kaneel
  • amandelen hoeveelheid naar smaak
  • walnoten hoeveelheid naar smaak

Instructies
 

  • Pel de banaan en doe hem in een magnetron bestendig schaaltje. Plet hem tot het moes is.
  • Voeg de havermout, melk, kaneel en honing toe en mix tot een geheel.
  • Plaats in de magnetron voor 2 tot 2.5 minuut.
  • Was en snijd de aardbeien ondertussen. Het liefst in kleine stukjes. Eventueel een paar plakjes om de havermout mee af te toppen.
  • Wanneer de havermout klaar is top je hem af met de amandelen, pindakaas, kaneel en eventueel nog wat honing.
Trefwoord fruit, havermout, ontbijt