Site pictogram Fit Addict

Gezond broodbeleg – 36 Heerlijke opties én combinaties

gezond broodbeleg

Wij Nederlanders eten veel brood. Maar als je wilt afvallen of gezonder wilt leven, moet je ook bewuste keuzes maken als het komt tot broodbeleg. Wat zijn goede opties en waar kan je zonder schuldgevoel je broodje mee beleggen?

Gezond broodbeleg!

In Nederland zijn we gek op brood. Als ontbijt, tijdens de lunch en soms zelfs ook als tussendoortje. Helemaal niks mis mee, maar als je gezonder wilt leven of gewicht wilt verliezen, is het alleen niet zo handig om 30 gram pindakaas per broodje te consumeren, haha! Daarom leek het me goed om eens een lijstje te maken van gezonder broodbeleg, zodat je betere keuzes kunt maken.

Vet veel brood

Brood, het is niet weg te denken. En dat hoeft ook niet want het is heerlijk! Wist je dat een persoon zo’n 49 kilo brood per jaar eet? En dit omvat dan al het brood wat gegeten wordt. Hoeveel dit per dag is? Zo’n 133 gram brood oftewel zo’n 4 plakjes per dag. We eten het liefst volkoren, meergranen of tarwebrood. Maar wat doen we er op? Van een broodje gezond tot de klassieker met een plakje kaas, we beleggen wat af. En natuurlijk niet weg te denken, alle zoete varianten: hagelslag, chocoladepasta, appelstroop, schuddebuikjes, speculoos… Heerlijk!

Maar wat zijn nou de gezondere varianten? Waar je zonder schuldgevoel je broodje mee kunt beleggen? Hier komt mijn overzicht voor gezond broodbeleg!

Gezond broodbeleg – Vleeswaren:

Gezond broodbeleg – Hartig:

Groente en fruit:

Lekkere combinaties

Natuurlijk is het ook fijn om wat inspiratie op te doen en nieuwe combinaties te ontdekken. Daarom ben ik voor je aan de slag gegaan en heb ik een paar heerlijke varianten samengesteld.

Ik hoop dat je met deze gezonde broodbeleg opties een eind op weg bent en nieuwe inspiratie hebt opgedaan voor lekkere combinaties. Heb jij zelf nog aanvullingen of tips? Laat deze dan achter in de comments. Geniet van je broodje!

Mobiele versie afsluiten