Gezond eiwitrijk chocolade bananenbrood
Op zoek naar een overheerlijk gezond en eiwitrijk chocolade bananenbrood? Zoek niet verder want dit is serieus het beste chocolade bananenbrood wat ik ooit heb gemaakt. De combinatie van heerlijke zoete rijpe bananen en de rijke chocoladesmaak is echt helemaal geweldig. Ook zijn de macro's top, dus dit is 100% de moeite waard. Maak 'm en proef het zelf!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Porties 10 plakjes
calorieën 210 kcal
1 Bakblik
1 bakpapiertje
2 Mengkom
1 Mixer
Nat:
- 4 geprakte overrijpe bananen
- 50 ml water
- 30 ml avocado olie
- 50 gram honing
- 2 theelepels bourbon vanille Dr. Oetker
- 1 ei
Droog:
- 180 gram volkoren meel
- 60 gram proteïnepoeder chocolade Optimum Nutrition - Double Rich Chocolate
- 10 gr cacao
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel kaneel
- Snuf zout
- Mix in:
35 gram Walnoten
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verfrommel een bakpapiertje en doe die in het bakblik. Zet opzij.
Meng de droge ingrediënten tot een egaal geheel.
Prak de bananen en voeg de rest van de natte ingrediënten toe.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng met een mixer tot een glad beslag.
Voeg tot slot de walnoten toe en meng met een gummi spatel.
Giet het beslag in de cakevorm, doe hem 45 minuten in de oven en doe er een prikker in om te checken of 'ie gaar is. Komt deze er schoon uit? Dan is 'ie goed!
Snijd in 10 gelijke plakken en geniet ervan!
Als je de cake in 10 stukken verdeeld zijn dit de macro's per plak:
210 calorieën
6,8 gram vet
31,2 gram koolhydraten
8,5 gram eiwitten
Trefwoord bananenbrood, chocolade, eiwitrijk, ontbijt, snack