Skip to main content

Vandaag review ik nog een keer de Polar M400 HR omdat het altijd fijn is om -na de eerste indruk- ook nog even een mening en oordeel te geven over een product wanneer hij iets langer in gebruik is…

Wat vind ik er tot nu toe van?

Nog steeds echt een top ding. Echt het beste bandje wat ik heb gehad. Zoals veel van jullie misschien weten heb ik hiervoor een Fitbit Charge HR gehad en daarvoor een Jawbone UP24. Nee, mijn oude bandjes kunnen hier echt niet tegenop. De Polar M400 is echt een stabiele, betrouwbare sporthorloge die alles nauwkeurig checkt en registreert.

Soms heb ik wel wat moeite met de grootte van het bandje. Als ik bijvoorbeeld een oefening doe waarbij er druk op mijn polsen komen te staan, zit ie soms in de weg. Ik doe de Polar daarom ook niet te strak om mijn pols omdat ik hem dan makkelijk kan verschuiven als ik er ‘last’ van krijg. In het begin moest ik erg wennen om zo’n groot ding te dragen, maar nu ben ik er aan gewend en stoort het me niet in mijn alledaagse bezigheden.

De Polar M400 werkt echt perfect samen met de bijgeleverde hartslagband. De verbinding is snel tot stand gebracht en het is super handig bij een HIIT workout! Ik werk dan naar mijn maximale hartslag (189) en deze probeer ik dan weer terug te brengen naar ongeveer 150/160 en dan trek ik weer een sprint.

Daarnaast is het ook heel handig om te zien hoeveel je dagelijks verbruikt. Als ik bijvoorbeeld weet dat ik een intensieve dag heb gehad, kan ik altijd checken hoe hoog mijn verbranding is geweest en daar vervolgens op inspelen. Ik kan dan iets meer eten of wat korter cardio doen. Zo creëer ik een fijne balans en dat is ideaal!

Wat doet de Polar M400 niet goed?

Soms spring ik op de fiets en zet ik de activiteit op mijn sporthorloge ‘aan’ terwijl ik al fiets. Ik merk dan dat de Polar soms veel moeite heeft om het GPS signaal dan te vinden. Wat ik dan altijd doe is de activiteit stopzetten en vervolgens weer aan. Dat helpt vaak wel maar is best irritant.

Ik heb het bandje ook in het zwembad getest, maar dit was echt een grote mislukking! Ik had mijn badpak aan en de hartslagband eronder (alles is waterproof) en ik dacht dat ik dan banen kon zwemmen en dat de Polar dit dan zou registreren inclusief mijn hartslag. Dat klinkt vrij logisch, maar onder water deed mijn hartslagband het helemaal niet! Echt, ik was zó teleurgesteld. Steeds als ik even een tijdje boven water was, gaf hij ineens mijn hartslag aan. Super raar.

En mijn laatste punt is dat er best snel ‘stoot schade’ op het bandje komt. De polar is natuurlijk wat groter dan de andere bandjes die ik heb gehad, en daardoor ook meer vatbaar voor stoot schade. Ik heb nu al twee kleine deukjes aan de zijkant van het scherm zitten en dat vind ik best zonde. Dit is veroorzaakt door kleine botsingen tegen de rand van een muur. Echt jammer, maar helaas niks aan te doen.

Al met al ben ik meer dan tevreden over de Polar M400. Het is echt mijn steun en toeverlaat en ik kan echt niet meer zonder! Ik heb die van mij gekocht op Coolblue voor 159 euro (inclusief hartslagband). Als je hem aanschaft zou ik zeker de hartslagband er bij halen, dan is je kit helemaal compleet en optimaal!

Leave a Reply