Skip to main content

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen op mijn Instagram of in een van mijn vlogs: de Turmeric Latte / Kurkuma Latte. Wat is het, waarom is het zo goed voor je en hoe maak je het?

Golden Latte

Dit heerlijke drankje heeft verschillende namen en wordt ook wel ‘golden latte’ genoemd. Die benaming heeft het natuurlijk te danken aan de prachtige warm gele kleur. Het is vooral voor het najaar een heerlijke traktatie. Misschien heb je ‘m al wel eens geproefd en heb je dat niet, dan is dit een mooi moment! Het is nu een van mijn favoriete drankjes door de kruidige en licht pittige smaak.

Traditioneel specerij

Kurkuma is een traditioneel specerij in India. Ik dacht altijd dat ik Kurkuma niet lustte, maar in dit drankje smaakt het perfect. In vele culturen wordt deze specerij als heilzaam gezien omdat het voor heel veel kwaaltjes kan worden ingezet. Denk aan verkoudheid, griep en buikpijn. Maar Kurkuma heeft nog veel meer voordelen:
– Werkt ontstekingsremmend
– Zorgt voor betere vertering van voedsel
– Beschermt je afweersysteem
– Houd je mentaal fit

Dus als dat nog niet genoeg redenen zijn om af en toe lekker van zo’n Golden Latte te genieten, dan weet ik het ook niet meer!

kurkuma latte golden

Waarom zwarte peper?

Misschien vraag je je af waarom de zwarte peper er doorheen moet. Dit heeft een hele logische reden want je bloed kan de kurkuma pas goed opnemen als het wordt ‘geactiveerd’. Het helpt je lichaam dus bij de absorptie van curcumine. Dit is het belangrijkste onderdeel in de Kurkuma, dus zonder de zwarte peper is eigenlijk geen optie!

Meer informatie over Kurkuma

Ik heb als aanvulling een filmpje opgezocht waar nog wat verder wordt uitgelegd hoe kurkuma werkt en waarom het zo goed voor je is.

Kurkuma Latte recept

5 from 1 reviews
Recept: Kurkuma Latte / Golden Latte / Turmeric Latte
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Drinken
Porties: 1
Ingrediënten
 • 250 - 300 ml amandelmelk of gewone melk
 • 1 eetlepel honing, ahorn siroop of een dadel
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel kaneel
 • ½ theelepel gember poeder of verse geraspte gember
 • snufje zwarte peper
Instructies
 1. Doe alle kruiden in een klein pannetje en voeg de melk toe
 2. Zet het vuur aan en wacht tot je Kurkuma Latte kookt
 3. Blijf er bij en als je ziet dat alles goed gecombineerd is haal je ‘m van het vuur
 4. Heb je er stukjes dadel in gedaan? Dan kan je die er nu uit halen met een zeefje
 5. Giet je Latte in een kopje of glas en strooi hier nog wat kaneel over
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 133 Vet: 3 Koolhydraten: 23 Suiker: 21 Vezels: 0 Eiwitten: 2
kurkuma latte

Toch te veel gedoe?

Wil je toch liever een instant golden latte waarbij de poeder al voor je gemixt is? Dan kan ik je de Chikko Golden Milk poeder echt enorm aanraden! Deze mix is perfect en heel smaakvol. Je hebt er echt maar een klein beetje van nodig, dus je kunt er ook nog eens lang mee doen. Ik gebruik altijd een hand melkopschuimer om het geheel goed te mixen en ervoor te zorgen dat alles goed blend. Ideaal!

One Comment

Leave a Reply