Skip to main content

Deze Korean Beef met noodles en broccoli staat nu echt op mijn go-to wekelijkse maaltijden. Het is niet alleen snel te maken, maar ook nog eens voedzaam en ontzettend smaakvol. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete manier om dit gerecht klaar te maken.
Korean Beef

Korean Beef staat zo op tafel

Ik ben persoonlijk echt fan van gehakt. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Maar soms heb je van die dagen dat je eigenlijk alles wel hebt gemaakt en je toe bent aan iets nieuws. En daar is de Korean Beef! Het lijkt misschien complex om te maken omdat er best veel verschillende elementen in het gerecht zitten, maar vrees niet. Als je het één keer hebt gemaakt heb je meteen je draai gevonden en maak je het de volgende keer nóg sneller. Ik maak het nu binnen een half uurtje en het enige echte werk is het snijden van de uien (lekker huilen, haha). De rest wijst zich eigenlijk vanzelf.

Korean Beef variaties

Doordat ik ervoor heb gekozen om diepvries broccoli te gebruiken, scheelt dit weer extra werk en worden de groenten op de ‘achtergrond’ voor je klaar gestoomd. Ideaal. Wees ook vooral vrij om te variëren met het type noodles of probeer dit eens met gewone witte rijst, want daar gaat deze Korean Beef ook super mee samen. Ook kun je in plaats van een gebakken ei gaan voor een gekookt ei, of helemaal geen ei. Doe wat je lekker lijkt!

Korean beef

Extra tips

In dit recept gebruik ik avocado olie, maar dit is slechts mijn persoonlijke voorkeur. Alle vormen van bakvet is prima, dus gebruik vooral wat je al in huis hebt. Daarbij nog een laatste tip: gebruik een ‘platte’ knoflook crusher. Deze heb ik van Amazon en werkt echt zo fijn! Je hoeft de knoflook dan alleen maar te pletten (nadat je de schil hebt verwijderd) en je schraapt het dan zo de pan in. Je krijgt dan echt alle knoflook in plaats van dat er nog restjes achterblijven in zo’n tang.

Klaar om te koken?

Zie het onderstaande recept voor alle ingrediënten en instructies.

Korean Beef

Korean Beef

Korean Beef met noodles

Korean Beef is heerlijk zoet pittig gehakt met knapperige broccoli en noodles. Eitje erbij en je geniet van een heerlijke Aziatische maaltijd die je in een handomdraai op tafel hebt staan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Koreaans
Porties 2 personen

Equipment

 • 1 Ruime koekenpan
 • 1 Medium pan voor de noodles

Ingrediënten
  

 • 500 gram rundergehakt
 • 2 bundeltjes Red Phoenix Ramen noodles of andere noodles naar keuze
 • 3 medium uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 gram broccoli diepvries
 • 2 eieren
 • 40 ml sojasaus
 • 45 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 bosuitjes
 • 1 theelepel chili vlokken (of aangepaste hoeveelheid naar smaak)
 • Snufje Cajunkruiden
 • Snufje zwarte peper
 • Snufje uienpoeder
 • Beetje gebakken uitjes als finishing touch
 • 2 eetlepels avocado olie Soilmates

Instructies
 

 • Zet een pan met kokend water op en kook de noodles volgens aanwijzingen op de verpakking. Als ze klaar zijn: afgieten en in een kom doen met koud water. Zo voorkom je dat ze gaan plakken en blijven ze lekker!
 • Neem een kom, doe hier een beetje water in en doe vervolgens de diepvries broccoli er in. Zet in de magnetron en stoom voor zo’n 7 minuten of tot de broccoli gaar is. Dit verschilt per magnetron en hoe groot de stronkjes zijn. Even af en toe prikken om te checken! Deze kom kan je later weer gebruiken om het gerecht in te serveren, zo heb je minder afwas.
 • Snijd de uien, de bosuitjes en de knoflook. En fruit deze vervolgens aan in de pan met wat avocado olie. Je kunt ook andere olie of bakboter gebruiken, dit is persoonlijke voorkeur.
 • Voeg het gehakt toe tot deze bruin is en voeg dan de sojasaus, suiker, chili vlokken, cajun en overige kruiden toe. Voeg als het laatste wat van de bosui toe, maar bewaar ook wat om te garneren.
 • Bak nu de twee eieren in dezelfde pan.
 • Top eventueel af met nog wat bosui en gebakken ui voor een lekkere crunch.
 • Eet smakelijk!

Notities

 • Tip: voor de knoflook heb ik deze handige tool. Werkt makkelijker dan een standaard pers.
 • Je hoeft geen avocado olie te gebruiken, dit heb ik zelf standaard in huis als mijn bak en braad olie. Andere bakboter kan ook.
 • Varieer ook eens met rijst of een ander type noodle!
Trefwoord broccoli, ei, gehakt, noodles

Korean beef