Skip to main content

Dit gezonde bananenbrood met havermout is in mijn ogen het perfecte recept! Niet alleen bevat het weinig suiker, maar het is ook nog eens enorm voedzaam door de havermout en het speltmeel. Ook heb je niet veel ingewikkelde ingrediënten nodig om dit gezonde bananenbrood te maken, dus waarschijnlijk kun je ‘m maken zonder eerst nog naar de winkel te moeten. Eet smakelijk!
gezond bananenbrood havermout

gezond bananenbrood havermout

Klaar om gezond bananenbrood te bakken?

Zie het onderstaande recept voor alle ingrediënten en instructies.

gezond bananenbrood havermout

gezond bananenbrood havermout

Gezond bananenbrood met havermout

Dit gezonde bananenbrood met havermout is in mijn ogen het perfecte recept! Niet alleen bevat het weinig suiker, maar het is ook nog eens enorm voedzaam door de havermout en het speltmeel. Ook heb je niet veel ingewikkelde ingrediënten nodig om dit gezonde bananenbrood te maken, dus waarschijnlijk kun je 'm maken zonder eerst nog naar de winkel te moeten. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Bijgerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood

Equipment

 • Oven
 • Bakvorm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Handmixer en spatel

Ingrediënten
  

Natte ingrediënten

 • 2 eieren
 • 4 medium rijpe, gestippelde bananen
 • 20 gram honing
 • 30 ml avocado olie Soilmates

Droge ingrediënten

 • 200 gram Abdij speltmeel
 • 90 gram fijne havermout vlokken (geen hele 'grove'!)
 • 1 theelepel baksoda
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Snufje kaneel
 • Snufje zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek je vorm met bakpapier. Pak één vel en verkreukel het door er een bal van te maken, zo kan je hem beter over de vorm verdelen.
 • Prak de bananen en voeg daarna ook alle ‘natte’ ingrediënten toe. Dus de twee eieren, de honing en de avocado olie. Mix dit met een mixer tot het één glad geheel is. Opmerking: je kunt meer honing gebruiken voor een wat zoeter bananenbrood, maar ik vind persoonlijk dat het dat niet nodig heeft.
 • Voeg dan de fijne havermout, het speltmeel, kaneel, zout, bakpoeder en baking soda toe. Dit kan je ook nog even mixen, maar rustig roeren met een spatel kan ook prima. Als het allemaal gecombineerd is, is het goed.
 • Giet het mengsel in de bakvorm voor zo’n 50 minuten in het midden van de oven met boven en onder warmte. Let op: het ovenrek moet niet in het midden staan, maar de bakvorm. Het kan zijn dat je rek dus iets lager komt te staan dan het midden. Zo zorg je er ook voor dat de bovenkant niet te donker wordt. Als de 50 minuten voorbij zijn even in het midden prikken met een prikker. Als ‘ie er schoon uit komt is je bananenbrood goed!
 • Goed laten afkoelen voordat je ‘m in stukjes snijd. Ik bewaar dit bananenbrood altijd in een afgesloten glazen bak, in de koelkast. Hij blijft zo een week goed. Als ik een stukje wil eten warm ik een plakje voor 0:30 seconden op in de magnetron. Besmeer met wat pindakaas, andere topping of gewoon zoals ‘ie is.
 • Varieer ook eens met walnoten, pure chocolade of fruit door je mengsel! Deze voeg je dan als laatste toe, nadat je ‘basis’ gecombineerd is. Eet smakelijk!
Trefwoord bananenbrood, brood, gezond

gezond bananenbrood havermout