Skip to main content

Ja mijn liefde voor avocado begint te groeien, haha! Ik heb laatst namelijk weer een onwijs lekker broodje gemaakt met avocado en zalm, die perfect is voor de lunch.

Meergranen broodje met avocado en zalm – Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je het volgende nodig:

– 2 ‘Triangels’ van de Albert Heijn (afbak broodjes)
– 1 Hele avocado
– Plakjes kaas
– Light mayonaise
– 2 Wilde zalm stukken uit de diepvries
– Citroensap
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze:

Stap 1. Snijd de triangels open, leg op ieder broodje een plakje kaas en leg ze in de oven. 8 Minuutjes en dan zijn ze lekker krokant.
Stap 2. Snijd de avocado open en schep alles uit het schilletje. Doe dit vervolgens in een bakje en voeg hier zout, peper, citroensap en een scheut olijfolie aan toe. Begin dit te prakken tot er een mooi smeerbaar mengsel ontstaat.
Stap 3. Pak een ruime pan en verwarm hierin vloeibare bakboter (een flinke scheut) en plaats hierin de zalm stukken. Wanneer je ze direct uit de diepvries in de pan legt, kan je ze het beste op het laagste vuur laten garen, dan worden ze heerlijk mals!
Stap 4. Als je zalm klaar is kan je de broodjes gaan klaarmaken. Neem een helft van de triangel en smeer hier ongeveer een eetlepel avocado mengsel en wat mayonaise op tot het hele broodje bedekt is. Plaats hier de zalm op en maak de zalm een beetje ‘los.’
Stap 5. Garneer met nog wat zwarte peper en eventueel cajun kruiden voor een zoet pittig effect!

zalm
En klaar zijn je broodjes! Dit is echt onwijs lekker en je kunt het ook meenemen naar je werk. Je hebt dan geen warm afgebakte broodjes, maar dat is dan ook het enige. Het avocado mengsel kan je alvast preppen en de zalm ook. Het enige wat je dan hoeft te doen op je werk, is het broodje in elkaar zetten. Heerlijk toch?

Houd jij van avocado? Of vind je het maar niks?

2 Comments

Leave a Reply