Skip to main content

Ken je dat? Mensen die zeggen: ‘Voor mij is het niet nodig om op mijn voeding te letten. Ik kan alles eten wat ik wil want ik kom er toch niet van aan.’ Klinkt dit bekend? Mensen met een snelle stofwisseling kunnen vaak onwijs veel eten zonder dat ze echt dik worden of überhaupt aankomen. Dit heeft alles te maken met leeftijd en erfelijkheid. Dáár ga ik het in dit artikel niet over hebben, maar wel hoe je er zelf met een aantal makkelijke tips voor kunt zorgen dat jouw stofwisseling versneld wordt!

1. ‘S ochtends sporten

Wanneer je ’s ochtends al vroeg actief bent, werkt dit naar mate de dag vordert, door op je stofwisseling. Wist je trouwens dat dit ook gunstige effecten heeft op je vetverbranding? Kijk maar eens hier voor een volledige uitleg.

2. Water

Jep! Daar is ie weer. Water. Pff hoeveel voordelen deze simpele vloeistof wel niet heeft. Zelfs als je al een klein beetje de-gehydrateerd bent vertraagt je stofwisseling al. Drink dus lekker door. Wanneer je 8 glazen drinkt in plaats van bijvoorbeeld 4, verbrand je al snel meer calorieën. Daarnaast vind ik het persoonlijk heel erg fijn om genoeg te drinken wanneer ik de hele dag op kantoor zit, puur om mezelf ook in beweging te houden. Wanneer je genoeg drinkt moet je vaker naar de wc en zo blijf je ook een beetje in beweging.

3. Vaak eten

Meestal bestaat je dagelijkse voeding uit 3 maaltijden per dag. Ontbijt, lunch en avondeten. Wanneer je tussen die ‘grote’ maaltijden door ook nog eet -in de vorm van kleine tussendoortjes, maaltijden of snacks- kan het er voor zorgen dat je je verbranding goed op gang houd. Dit hoeft niet voor iedereen te werken, want elk lichaam is anders. Het kan dan zo zijn dat je hierdoor bij je grote maaltijden minder honger ervaart, omdat je tussendoor al iets gegeten hebt. Dit is ook ideaal voor het cutten / afvallen, omdat je dan vaak kunt eten in kleine hoeveelheden waardoor je je hongergevoel zoveel mogelijk kunt stillen.

4. Pittig eten

Vaak eten kan goed voor je zijn, maar pittig eten ook! Lekker en smaakvol, maar ook goed voor je metabolisme. Als je een pittig gerecht eet, kan dit je stofwisseling verhogen tot wel 20% gedurende een half uur na je maaltijd. Het is dus niet van lange duur, maar wel ter ondersteuning van. Het proberen waard.

5. Groene thee

Deze thee bevat veel plantaardige eiwitten die je vetverbranding versnelt. Daarom zijn er ook zoveel supplementen die ook groene thee bevatten. Natuurlijk vliegen de kilo’s er niet meteen af, maar is het -zoals alle tips in dit lijstje- een steuntje in de rug!

Welke methodes gebruik jij om je stofwisseling te versnellen?

2 Comments

Leave a Reply