Skip to main content

Aangezien ik echt al een aantal weken achter elkaar het zelfde heb gegeten (avocado komkommer salade met tonijn) moest ik echt weer wat nieuws verzinnen. Ik merk dat ik het heel lekker vind om gewoon een complete bowl te maken met allerlei groenten, wat rijst, een avocado en groenten. De combinaties hiermee zijn eindeloos, maar nu heb ik echt een lekker recept die het waard is om te delen met jullie.

Buddha Bowl

Een bowl zoals deze wordt een ‘Buddha Bowl’ genoemd. Er bestaat letterlijk voor ieder soort eten ineens een ‘bowl’ (smoothie bowl, pokébowl, buddha bowl etc) maar daar ben ik juist enorm fan van! Kom maar door zou ik zeggen. Het geeft me ook gewoon een comfortabel gevoel of zo. Lekker met een schaal vol eten lekker op de bank tv kijken en niks anders te doen dan te eten. Vaak als je niet uit een schaal of bowl eet, heb je een plat bord en moet je nog van alles snijden (zoals je stukje vlees) en dat scheelt bij een bowl als deze heel erg. Dit klinkt natuurlijk als niet veel moeite, maar het is super makkelijk om maar één soort bestek nodig te hebben en dat is een lepel. Hap, slik, weg!

buddha bowl

Ook zijn er echt ontelbaar veel combinaties mogelijk. Zo kan je variëren met bonen, verschillende soorten groenten, rijst, bami, noodles of pasta, saus of geen saus, avocado of andere vruchten toevoegen en ga zo maar door! Hoe leuk is dat. Combineer alle elementen die je lekker vindt en stel je eigen bowl samen. Vandaag deel ik mijn favoriete combinatie van dit moment: rijst, kip, avocado, paprika, ui. In het begin dacht ik, dit zijn best basic smaken, maar dat is juist het fijne ervan. Lekker puur, veel groente en ik voel me er echt mega goed door. Soms voeg ik nog een beetje chili saus toe voor een zoet pittige kick, maar dat is ook alles. Ben je al benieuwd geworden naar het recept? Mooi! Hier komt ‘ie:

Buddha Bowl – Kip, Paprika, Avocado

5 from 1 reviews
Buddha Bowl - Mijn favoriete recept | Kip, Paprika & Avocado
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Avondeten
Porties: 1
Ingrediënten
 • 150 gram kipfilet haasjes
 • 150 gram rijst
 • 1-2 paprika's
 • 1 grote ui
 • 1 avocado
 • Cajun kruiden
 • Zwarte peper
 • Chili vlokken
Instructies
 1. Stap 1. Doe 150 gram kip onder de grill en zet de grill aan. Kruid de kip met cajun kruiden en wat zwarte peper. Ook kan je er voor kiezen om wat chili vlokken toe te voegen. Zodra er lichte strepen op komen en ze er voor ongeveer 8 minuten op hebben gelegen, haal je ze van de grill. Ze zijn nu nét gaar en lekker sappig.
 2. Stap 2. Snijd je paprika's, ui, en je avocado in blokjes
 3. Stap 3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep 150 gram gekookte rijst in een schaaltje.
 4. Stap 4. Bak de paprika's en de ui met wat coconut oil of ander bakvet in een grote wokpan. Doe dit tot de ui glazig is en de paprika's wat zacht. Strooi wat cajun kruiden en zwarte peper over de groenten.
 5. Stap 5. Voeg alles bij elkaar en leg het leuk in je schaal. Eetsmakelijk!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 518 Vet: 20 Verzadigd vet: 2 Transvetten: 0 Koolhydraten: 44 Suiker: 2 Vezels: 10 Eiwitten: 41 Cholesterol: 0
buddha bowl

Leave a Reply