Skip to main content

Als je me volgt op Instagram heb je ze misschien wel voorbij zien komen: mijn smoothie bowls! Ik ben er zo ontzettend fan van en ik snap niet waarom ik dit niet veel eerder heb gemaakt. Daarom deel ik vandaag mijn drie favo smoothie bowls van afgelopen week.

De afgelopen week stond voor mij echt in het teken van deze bowls. Ik was er zó veel mee bezig. In mijn pauzes op werk zocht ik Youtube filmpjes van deze bowls om nieuwe combinaties te ontdekken en om te zien wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. En geloof me, die mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt er zo veel mee doen en vrijwel alle combinaties maken die jou lekker lijken.

Ik heb er bijna iedere dag ‘s avonds na het sporten een gegeten en mijn drie favorieten deel ik vandaag met je! Goed om te weten is dat ik in iedere bowl proteïne poeder gebruik. Ik vind het met deze bowls erg belangrijk dat ik niet alleen maar suiker en koolhydraten binnen krijg, maar ook genoeg eiwitten. Ik ga ook nog verder experimenteren met groenten want dan wordt het natuurlijk helemaal een rijke maaltijd!

smoothie bowl

1. Very Berry Pink Smoothie Bowl

Voor de smoothie base:
100 gram bevroren frambozen
1 banaan
1 scoop Myprotein Salted Caramel isolaat
Splash amandel melk

– Doe alles in de blender en mix tot er een dikke massa ontstaat. Schep dit vervolgens in een leuk bakje. Ik gebruik het liefst mijn bamboo bowl van Ikea! Dit is de middelste maat van de drie die ze verkopen en kost 10 euro.

Toppings:
Grote hand bevroren frambozen
Kokos snippers
Salted amandelen
Eetlepel chia zaadjes

smoothie bowl

2. Purple Power Smoothie Bowl

Voor de smoothie base:
100 gram bevroren blauwe bessen
1 banaan
1 scoop Myprotein Salted Caramel isolaat
Splash amandel melk
Optioneel: 100 gram Fage Griekse Yoghurt 0% (extra protein!)

– Doe alles in de blender en mix tot er een dikke massa ontstaat. Schep dit vervolgens in een leuk bakje. Ik gebruik het liefst mijn bamboo bowl van Ikea! Dit is de middelste maat van de drie die ze verkopen en kost 10 euro.

Toppings:
1 aardbei (just for color!)
1 eetlepel superfood mix van Albert Heijn
Kokos snippers
1 eetlepel chia zaadjes
Grote hand blauwe bessen

smoothie bowl

3. Chocoholic Smoothie Bowl

Voor de smoothie base:
1 banaan
1 eetlepel of 15 gram pindakaas (pure)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel cacao poeder
1 scoop chocolade whey (Women’s Best)
1 cup / grote hand diepvries bloemkool
Splash amandel melk

– Doe alles in de blender en mix tot er een dikke massa ontstaat. Schep dit vervolgens in een leuk bakje. Ik gebruik het liefst mijn bamboo bowl van Ikea! Dit is de middelste maat van de drie die ze verkopen en kost 10 euro.

Toppings:
Een paar pinda’s
1 eetlepel Chia zaadjes
Een beetje granola of rozijntjes
Zero chocolade van Myprotein

En dat zijn op dit moment mijn favoriete smoothie bowls! Er komen waarschijnlijk nog veel meer recepten en variaties aan want ik ben er ongelooflijk fan van. Heerlijk om op de bank te zitten met zo’n bowl. Het geeft echt een ‘comfort food’ gevoel en dat is super fijn. Ik hoop dat je deze smoothie bowls gaat uitproberen want ze zijn het zeker waard.

Eet jij wel eens een smoothie bowl?

One Comment

  • Emma schreef:

    Klinkt heel goed, bevatten al je proteines melkeiwitten? Ik ben opzoek naar een lekkere zonder melkeiwitten omdat ik die niet kan verdragen, maar ik kan geen lekkere vinden…

Leave a Reply