Skip to main content

Een gezonde spaghetti maken met maar een paar ingrediënten? En ook nog eens FODMAP proof én Lactosevrij? Dan heb ik dit overheerlijke recept voor je waar je lekker van kunt genieten!

FODMAP proof

Nu ik actief bezig ben met het FODMAP dieet, probeer ik steeds meer nieuwe recepten uit die hierbij passen en geschikt zijn voor dit dieet. Het is echt een enorme uitdaging. Niet alleen om producten te vinden die ik ‘mag eten’ maar ook om deze in de supermarkt te halen. Het is me namelijk opgevallen dat er heel weinig lactosevrije producten beschikbaar zijn. Ze zullen er vast wel zijn, maar in niet alle supermarkten zijn deze te verkrijgen en dat is heel irritant. Soms heb ik namelijk een idee voor een recept en wanneer ik de producten wil halen hebben ze het niet… Ik baal dus een beetje van het beperkte assortiment want als je echt lactose intolerantie hebt is het dus een enorme hunt voor producten die je mag hebben en ook daadwerkelijk kunt halen. Jammer!

Lactosevrij

Maar door deze struggle ben ik wel uitgekomen bij de lactosevrije kookroom van Blue Band. Ik had er echt niks van verwacht en dacht eigenlijk dat het niet zo lekker zou gaan zijn als een kruidenkaas, maar hier werd ik blij door verrast! In het begin dacht ik dat het FODMAP dieet niet zo extreem lastig zou zijn, maar dat is het echt wel. In bijna alles wat ik lekker vind zitten dingen die ik niet ‘mag hebben’ en dat is soms behoorlijk lastig. En dat kan ook de reden zijn dat ik iedere dag zoveel last heb van mijn maag, omdat ik zoveel van die producten eet. Dus het is heel goed dat ik hier nu actief mee bezig ben want het geeft me een hele andere kijk op wat ik eet en hoe ik eet.

gezonde spaghetti

Nom, Nom, Nom

5 from 1 reviews
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 1
Ingrediënten
 • Spelt spaghetti (wat genoeg is voor 2 porties)
 • Lactosevrije kookroom van Blue Band (flesje)
 • 2-3 grote trostomaten
 • 1 pakje uitgebakken ontbijtspek of bacon
 • Peper en zout
 • Een beetje geraspte mozzarella
Instructies
 1. Kook de spelt spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking en doe wat zout in het water.
 2. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de bacon en de tomaatjes samen tot de tomaten zacht zijn en de bacon warm is.
 3. Voeg peper en zout toe.
 4. Wanneer de pasta gekookt is, houd dan een beetje van het kookvocht over en doe de pasta bij het tomaten / bacon mengsel.
 5. Voeg nu een flinke scheut Lactosevrije kookroom van Blue Band toe. De hoeveelheid is geheel naar eigen inzicht. Hoe romiger, hoe meer kookroom je moet gebruiken.
 6. Meng alles goed door elkaar en voeg tot slot nog wat zwarte peper en zout toe. Wat paprikapoeder kan ook lekker zijn.
 7. Maak het geheel af met wat geraspte mozzarella kaas.
Maar goed, ondanks dat het een uitdaging is heb ik wel deze overheerlijke pasta in elkaar kunnen flansen. Het begon eigenlijk als een heel simpel idee, maar uiteindelijk door een paar aanpassingen is het echt een heel lekker gerecht geworden. De spelt pasta, tomaatjes en de zoute bacon passen perfect bij elkaar en de kookroom zorgt voor een lekker geheel. Dus ik zou zeggen, kopieer de ingrediënten, ga naar de supermarkt en haal alles in huis om deze voedzame pasta te bereiden!

gezonde spaghetti
Eetsmakelijk!

Met dit gerecht kan je eindeloos variëren en andere vleessoorten toevoegen om het af te wisselen. Ook kan je andere kruiden gebruiken, maar als je het FODMAP beperkt wilt houden is het handig om geen uienpoeder of knoflook toe te voegen!

Leave a Reply