Skip to main content

Op zoek naar de beste planners en agenda’s? Ik heb er 3 getest en de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat jij de beste keuze kunt maken en structuur in je leven kunt brengen!

‘Maar we zouden vandaag toch eerst boodschappen doen? Ik heb net mijn hele dag gepland. Dit komt me gewoon veel beter uit.’

‘Na werk ga ik altijd meteen door naar de sportschool. Dit bespaart tijd want daarna ga ik direct eten maken en dan tijd besteden aan mijn blog. Ik heb hier een vast schema voor, zo ben ik het meest productief.’

Typisch mij

Dit zijn echt twee typische ‘Louella uitspraken.’ Want ik, lieve mensen, ben echt mevrouw planning. To do lijstjes maken, alles inplannen, dagen indelen, weken indelen, maanden indelen: ik ben voorbereid en ready to go, zo lang ik alles goed uitgedacht heb. En 9 van de 10 keer is dat ook het geval, tenzij ik volledig overweldigd ben door een veel te groot project.

Dus als iemand je advies kan geven over een planner, dan ben ik het wel. Ik heb namelijk al een aantal planners uitgeprobeerd. Niet alleen in de vorm van een fysiek boekje, maar ook online. Trello, Asana, Todoist, Wunderlist… Been there, done that. Ofzo.

Waar staat wat?!

Ik heb zelfs een moment gehad dat ik zoveel verschillende planners aan het uitproberen was, dat ik niet eens meer wist waar ik wat had staan. En dat is niet fijn. Dan heb je ondanks al dat plannen toch nog chaos. En dat werkt niet. Echt niet. Daarom ben ik nu grotendeels overgestapt op fysieke, papieren boekjes. Want al die ‘clutter’ in mijn hoofd op papier knallen, dat voelt gewoon goed. Het wordt nog wel eens een chaos in mijn bovenkamer, maar zodra ik het met pen op papier zet, kan ik dingen overzichtelijk maken en dat lucht op.

Actief bezig met plannen

Ik ben nu sinds twee maand echt actief bezig met een planner in de vorm van een boekje en ben sinds kort ook met een nieuwe gestart. Hoogste tijd voor een korte, bondige review van de planners die ik heb getest en geprobeerd, plus de voor én nadelen zodat jij een goede keuze kunt maken en je leven kunt organiseren.

de beste planners

Passion Planner

Prijs: $30 – $35 + verzendkosten
Waar te koop? Passionplanner.com

De Passion Planner is (voor toen die tijd) een miskoop geweest. Ik dacht echt dat ik er actief mee bezig zou gaan, maar het ging gewoon niet. Ik had hem in voor het jaar 2017 op een Amerikaanse site besteld met de creditcard van mijn schoonbroer. Het kostte bij elkaar zo’n $40 en was zo groot als een A4’tje. Big mistake. Ik kon ‘m nergens mee naar toe nemen omdat hij zo lomp was (ik had ook een kleinere variant kunnen kiezen, maar nee, ik dacht ‘Go big or go home’ of zoiets.) Super onhandig.

de beste planners

de beste planners
In het begin vind je een overzicht waar je je doelstellingen kunt invullen. Die had ik al snel vol gepend, maar daarna ging het bergafwaarts. Ik schreef er amper in (misschien had ik toen ook nog niet zoveel te plannen, haha) en vond het toen gewoon ‘geen leuk boekje.’ De datums waren ‘vast’ en dus niet flexibel en zelf in te delen, anders had ik er nu nog wat aan. Helaas.

de beste planners

Een van de beste planners want…

Qua indeling moet ik zeggen dat ze er wel echt goed over na hebben gedacht en dat de weken echt functioneel zijn opgesteld. Hier heb ik dan ook niks op aan te merken want het lijkt heel veel op de planner die ik nu wél echt in gebruik heb, namelijk de Structuur Junkie planner!

de beste planners

Cynthia – Structuur Junkie Planner

Prijs: € 20,99
Waar te koop? Bol.com en boekhandel

Mijn favoriete planner tot nu toe. Deze planner heeft alles wat ik nodig heb. Hij is compact, makkelijk mee te nemen, niet te zwaar, blijft goed open liggen en heeft heel veel ruimte voor al mijn to do’s. Doordat ik echt gericht aan de slag ben gegaan met dit boekje, heb ik gemerkt dat ik veel meer vooruit ben gaan denken. Eerst bekeek ik alles week voor week, en nu denk ik meer in maanden. Zo ben ik heuze content kalenders aan het maken en denk ik gerichter na over alles wat ik publiceer op Fit Addict.

de beste planners

de beste planners

Een van de beste planners want…

Door iedere week terug te kijken op hoe het is gegaan, reserveer je ook echt heel bewust een moment dat je terugdenkt aan hoe de week is verlopen. Wat ging goed? Wat ging minder goed? Welke dingen die gepland zijn, zijn ook daadwerkelijk afgerond? Wat moet ik opnieuw plannen voor volgende week? En ga zo maar door.

Ook bevat het een maandoverzicht, maar eerlijk gezegd gebruik ik die niet. Ik vind het soms irritant om steeds terug te bladeren naar dat overzicht en ik heb daar niet zo veel mee, haha. Deze Structuur Junkie planner zit mooi in elkaar, heeft een vakje helemaal achterin waar je losse blaadjes in kunt doen, een paar blaadjes bullet journal en 3 lintjes om snel te navigeren. Ik ben er heel blij mee!

de beste planners

Mel Robbins – 5 Second Journal

Prijs: € 24,95
Waar te koop? Bol.com (dit is heel raar, maar hij is op moment van schrijven uitverkocht en de prijs is ineens €43,27? Klopt naar mijn mening niet, dus hoop dat hij snel weer beschikbaar is met de normale prijs!)

Dit is mijn nieuwste aanwinst en eigenlijk een hele goede aanvulling op de planner van Cynthia. Het eerste wat ik ‘s ochtends doe (nu ik vakantie heb en niet naar werk hoef) is deze journal pakken en mijn dag indelen. Zo ga ik heel gericht aan de slag en weet ik wat mijn ‘hoofdtaak’ is voor die dag. Ook krijg je dagelijks een uitdaging (die ik tot nu toe niet heel goed aan het opvolgen ben, maar dat terzijde) wat het weer een extra touch geeft.

de beste planners

de beste plannersWel moet ik zeggen dat ik het best Amerikaans vind. Omdat alles natuurlijk ook in het engels geschreven is, vind ik het soms lastig om de doorvertaling te maken. En soms vind ik bepaalde dingen ook wat dubbel. Je hebt een kopje waarin staat ‘top project’ en dan ‘this project matters to me because’ en dan nog een keer ‘one small action i can take to move forward is…’ dit voelt soms een beetje ‘teveel.’ Want ik heb dan al mijn hoofd project voor die dag aangegeven en geschreven waarom dit belangrijk is en dan moet je nog een actie bedenken om een stap vooruit te maken. Ik merk dat ik op dit stuk dan echt vast loop en niet iedere dag een idee of een ‘action’ heb om vooruit te gaan. Dit kan aan mij liggen en is vast ook erg persoonlijk, maar ja. Wel belangrijk om te vermelden, want ik weet het soms gewoon niet, haha.

de beste planners

Een van de beste planners want…

Tot nu toe helpt het me dus wel om mijn dag in te delen, maar ik weet niet hoe dit straks zal gaan als ik weer 4 dagen op kantoor zit. Dan hoef ik de meeste dagen niet echt in te delen omdat dit gewoon ‘werk’ is, maar ik denk dat ik deze journal dan vooral in het weekend zal gaan gebruiken. Het voordeel is dat er geen vaste datums in geprint staan, dus dat kan je zelf invullen. Handig! Voor nu ben ik echt fan, want het helpt me echt gericht te werken en niet eindeloze to do lists te maken. Één hoofdtaak en de belangrijkste to do’s that’s it!

Conclusie

De Structuur Junkie planner is tot nu toe echt mijn favoriet. Het is een overzichtelijke compacte planner, zonder ‘nonsens.’ De Passion Planner kan voor je werken omdat het net zoiets is als de Structuur Junkie planner, maar dan met engelse teksten / data. Ik denk dat ik deze ook nog wel eens weer zou kopen omdat -als hij kleiner was geweest- ik hem in de tegenwoordige tijd, net zoveel zou gebruiken als de planner van Cynthia. En de Mel Robbins journal, die is in mijn optiek gewoon leuk en handig voor ‘erbij’ maar ik weet dus niet hoe ik hem verder zal gaan gebruiken op echte werkdagen.

Leave a Reply