Skip to main content

De afgelopen weken heb ik weer heel wat persoonlijke ontwikkeling boeken gelezen. Ik ben er momenteel wat minder mee bezig en heb al een poosje geen update meer gedeeld, dus het is de hoogste tijd!

Alleen maar persoonlijke ontwikkeling

In mijn vakantie had ik lekker veel tijd om uren met mijn neus in de boeken te zitten, en nu is dat vaak slechts nog een paar uurtjes ‘s avonds. Toch merk ik dat ik er onrustig van word. Ja, dat lees je goed. Ik word onrustig van het lezen van deze persoonlijke ontwikkeling boeken. Want een roman of een meeslepend verhaal, dat is niks voor mij. Dus ik lees echt alleen business- en mindset boeken om mezelf verder te ontwikkelen.

Tijd voor actie!

Maar het nadeel hieraan is, is dat zodra ik iets lees wat ik boeiend vind, het ook direct wil gaan uitwerken. Het direct wil gaan doen. Nog geen 10 minuten later zit ik klaar met mijn notitieboek, laptop, markers en pennen om aan de slag te gaan. Niet heel handig als je op het punt staat om bijna te gaan slapen. Daarom lees ik nu wat minder ‘s avonds.

Hoe zit dat bij jou?

Overdag heb ik niet heel veel tijd want dan zit ik op werk. Vandaar dat ik nu wat minder boeken lees. Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken. Lees je zelf ook veel van dit soort boeken? Zo ja, word je er ook onrustig van en krijg je meteen de kriebels om actie te ondernemen? Ik hoor het graag!

De boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen zijn:

– Fuck it van John Parkin
– P.R.I.M.A. is perfect van Astrid Davidzon
– Content Inc. van Joe Pulizzi
– Instaproof van Kirsten Jassies en Joyce Nafzger
Momenteel bezig in You are a badass at making money van Jen Sincero.

persoonlijke ontwikkeling boeken

Fuck it – John Parkin

Dit boek was echt hilarisch. Zo onwijs grappig geschreven en het helpt echt als je een moeilijke denker bent net als ik. Ik heb soms de neiging om wat zwaar aan dingen te tillen en gedachtes op te blazen, maar als je John’s luchtige en grappige kijk op het leven leest, ga je er echt anders over denken. Hij heeft echt zo’n ‘nou en?’ houding en dat spreekt me echt heel erg aan. Dit is waar ik ook meer heen wil met mijn gedachten en met mijn houding omdat het me ook onwijs kan helpen met angstgedachten (i.v.m. paniekaanvallen). Hoe vaker ik ‘fuck it’ zou denken en meer in die state of mind kom, wordt alles gewoon veel makkelijker. Dus echt een dikke aanrader en onwijs fijn boek om te lezen!

> ‘Fuck it’ bestellen op Bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

P.R.I.M.A. is perfect – Astrid Davindzon

Ge-wel-dig boek als je perfectionistisch bent. Holy moly wat heb ik hier een flinke bak herkenning uit gehaald. Vooral in de introductie, ik las de omschrijvingen, de kenmerken en ik zei ontzettend vaak hardop ‘omygod. Dit ben ik echt!’ En door die herkenbaarheid heb ik dit boek binnen no time uitgelezen. Het was enorm boeiend en ze geeft een handig stappenplan om minder perfectionistisch te worden en om er beter mee om te gaan. Heel fijn en echt een aanrader als je jezelf hier ook in herkend.

> ‘P.R.I.M.A. is perfect’ bestellen op Bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

Content inc. – Joe Pulizzi

Dit boek is meer gericht op content creators en mensen die een eigen bedrijf willen oprichten en hier content voor willen maken. Het boek biedt echt heel veel handige tips, handvatten en trucs om waardevolle content te maken waar mensen echt wat aan hebben. Andere mensen helpen en van dienst zijn is iets wat ik heel graag wil en momenteel ook al doe en dit boek geeft handige inzichten en tips hoe je dat nog beter kunt doen. Tips voor social media, email en andere content vormen worden uitgebreid behandeld. Toch waren er wel een paar pagina’s die ik heb geskipt omdat die bijv. gingen over hoe je het beste personeel kunt selecteren of influencers kunt benaderen en hoe ze voor je merk kunnen werken. Dit doe ik wel vaker met boeken, als er hoofdstukken in staan die momenteel niet op mij van toepassing zijn, lees ik gewoon verder en sla ik dat over. Wellicht dat het later nog van pas komt en dan kan ik het alsnog lezen.

> ‘Content inc.’ bestellen op Bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

Instaproof van Kirsten Jassies en Joyce Nafzger (Miskoop)

Nee, dit vond ik echt geen goed boek. Ik weet zelf al behoorlijk wat van Instagram, maar ik dacht het kan nooit kwaad om me er nog meer in te verdiepen. Ik had gewoon wat meer ‘niet zo voor de hand liggende’ tips verwacht. Sommige dingen waren in mijn ogen echt te vanzelfsprekend en dus niet vernieuwend of waardevol voor mij. Ook vind ik het meer een ‘mooi boek’ in plaats van een ‘informatief boek.’ Ik snap dat het over Instagram gaat en Instagram draait natuurlijk om beeld en alles visueel, maar de info vind ik gewoon niet waardevol genoeg. Jammer van mijn geld want alle tips die hier in staan kan je ook online vinden.

> ‘Instaproof’ bestellen op Bol.com

persoonlijke ontwikkeling boeken

Nu: You are a badass at making money – Jen Sincero

Dit boek vind ik nu al geweldig. Ik ben nog maar 60 pagina’s onderweg, maar de tips en de waarde die ze tot nu toe gegeven heeft is echt top. Haar andere boek ‘you are a badass’ vind ik ook echt geweldig. Het staat bomvol met informatie en tips waar je echt wat mee kan. Om de haverklap vouw ik een ezelsoortje en ik heb mijn marker altijd in de aanslag! Ik ben benieuwd hoe het boek verder gaat zijn, maar voor nu beloofd het veel goeds.

> ‘You are a badass at making money’ bestellen op Bol.com

En dat waren ze dan weer, de boeken van afgelopen tijd. Alleen maar persoonlijke ontwikkeling, because: I want to move forward! Ik hoop dat je wat aan deze korte reviews hebt en zelf ook weer lekker gaat lezen. De herfst is perfect om lekker binnen onder een kleedje te lezen met een warm kopje thee, dus doe er je voordeel mee. En dat rijmt, haha.

Leave a Reply