Oke. Aangezien ik niet alleen maar gezond eet en gelukkig ook vaak genoeg cheat, ga ik dit geweldige recept met jullie delen. Afgelopen weekend heb ik een super lekkere Oreo Cheesecake gemaakt. Slagroom, Mon Chou, Oreo’s en een bodem van chocolate chip cookies. Hoe lekker is dat? Juist. En nu wil je het recept, zodat je zo snel mogelijk de keuken in kunt duiken om deze heerlijke taart te maken!
Ingrediënten:
500 ml Slagroom
2 hele bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig
2 pakken Oreo koekjes
150 gram Kristalsuiker
Snufje zout
1 eetlepel citroensap
2 theelepels vanille aroma
7 eetlepels ongezouten roomboter
1 pak chocolate chip cookies (ongeveer 10 stuks, normaal formaat)
Oke! Laten we beginnen met de bodem:
1. Verkruimel de chocolate chip cookies tot alles zo fijn mogelijk is. Je zult merken dat er grote stukken in blijven zitten die je niet heel klein kunt krijgen omdat dit de stukjes chocolade zijn, maar dat geeft niks, is juist lekker.
2. Verwarm 7 eetlepels van de ongezouten roomboter in de magnetron. 1 Minuut is genoeg.
3. Voeg de gesmolten boter toe aan de geplette koekjes en meng dit tot een mooi geheel.
4. Pak je bakvorm erbij en plaats bakpapier op de bodem, en aan de zijkanten als je dit handig vind (optioneel) en vul de bakvorm (doorsnede 20 cm) met het koek mengsel. Goed aandrukken en ook goed aan de randen tot het echt een rond plakkaat is.
Zet het nu in de koelkast voor minstens een half uur. In de tussentijd maak je de ‘vulling’:
5. Klop de verse slagroom op in een kom en zet apart.
6. In een andere kom meng je de Mon Chou, suiker, zout, vanille aroma en citroensap tot een mooi geheel. Zorg wel dat dit een grote kom is, want hierna gaan we de slagroom hier bij voegen.
7. Ja, nu dus. Haha. Voeg de slagroom bij de grote kom met je Mon Chou mengsel en mix dit tot een glad geheel.
Probeer nu je vingers maar eens uit het beslag te houden. Mij niet gelukt.
8. Sla je Oreo’s tot kruimels en spatel deze door de complete mix.
9. Haal je springvorm met koek bodem uit de koelkast en giet de mix erin! Daarna weer terug de koelkast in, om hem over de nacht te laten opstijven, of op z’n minst 6 uur.
10. (VR)ETENSTIJD. OMFG! Hij is zo lekker he. Zit er zelfs serieus over na te denken om hem dit weekend wéér te maken.
Nu kan je hem ook nog toppen met vanalles. Ik heb er een paar oreo cookies op gedaan, maar dit kan natuurlijk ook iets anders zijn. Wees creatief en leef je uit.
Naar origineel recept van Bakers Royale, ik heb ‘m hier en daar gepimpt.
Enjoy! (I know you will)
Wowwww lijkt me echt te lekker! Laten we de macro’s maar niet uitrekenen haha!