Skip to main content

Toen ik net begon met afvallen en krachttraining, deed ik maar wat. Maar op gegeven moment kwam er routine in, waardoor ik uiteindelijk -30 kilo ben afgevallen. En dat trainingsschema heb ik voor jullie vastgelegd en kan je geheel gratis downloaden!

In het begin heb ik van mijn vriend Leslie, een basis routine gekregen voor in de sportschool met alle oefeningen die ik kon doen. Ik had het niet op papier staan want wij waren altijd samen aan het trainen. Hij is fitness instructeur geweest en heeft hier dus veel ervaring mee. Altijd als ik niet wist wat ik moest doen, kon ik hem aan zijn mouw trekken en om instructies vragen. Dat was handig en fijn! Op gegeven moment kwam er een bepaalde structuur in. De ene dag deed ik rug en triceps, de andere dag benen en biceps, en ga zo maar door. Ik had een echte routine! Daarom heb ik het nu visueel gemaakt zodat jij dit schema zelf ook kunt uitvoeren. Hopelijk is het duidelijk genoeg en kan ik je hiermee iets opweg helpen.

Dit schema is wat voor jou als:

– Als je je wilt verdiepen in krachttraining
– Als je nooit echt krachttraining hebt gedaan, maar dit wel wilt gaan oppakken en opzoek bent naar een basis om aan vast te houden.

Wanneer je maximaal 3x per week traint zou je dit hele schema om de dag kunnen doen.
– Maandag
– Woensdag
– Vrijdag

Je krijgt dan een full body workout en er zit steeds een dag tussen. Dus je lichaam heeft voldoende tijd om zich weer te kunnen herstellen.

Train je vaker dan 3x per week, of wil je dit graag gaan doen en toch dit trainingsschema gebruiken? Splits het dan op en pak verschillende spiergroepen bij elkaar. Denk aan: compleet bovenlichaam, benen en buik, cardio dag etc. Wees creatief en zie dit meer als een basis waarmee je kunt schuiven en het kunt aanpassen aan je eigen ritme en schema.

Cardio kan je vaak zelf het beste inschatten, maar blijf het afwisselen. Ik deed vaak naast dit schema (vaak ook een deel van het schema want ik ging vaker sporten) ook nog een half uurtje cardio. Waneer je wilt afvallen is cardio eigenlijk onvermijdelijk, dus het is wel goed om dit in je schema in te plannen.

Ik heb momenteel alleen de tekst als schema, en dus geen plaatjes er bij. Ik wil deze zelf ooit gaan maken alleen dit kost wat meer tijd. Via deze weg hebben jullie dus al vast mijn beginners trainingsschema. Als je niet precies weet hoe een bepaalde oefening eruit ziet, kan je het beste even Googlen. Ik heb geen rechten om zomaar plaatjes / illustraties van oefeningen te kopiëren.

Aan de slag!

Nu je de achtergrond informatie hebt bij dit schema is het tijd om aan de slag te gaan. Je kunt het hele werkboek gratis downloaden vanaf mijn download pagina. Het enige wat je daarvoor moet doen is je inschrijven en vervolgens krijg je het wachtwoord om de pagina te bekijken.

LET OP: Zorg er wel voor dat je eerst je inschrijving bevestigd! Als je niet bevestigd, ontvang je de code namelijk niet. En je spamfolder ook in de gaten houden, daar kunnen de mailtjes soms ook in belanden!

Heb je het wachtwoord al? Ga dan direct door naar de gratis downloads!

3 Comments

 • Abdel schreef:

  Heey louella

  Ik krijg maar geen mail van deze schema,
  Heb het al een paar keer gedownload maar geen bericht

  Groetjes

 • Lindsay schreef:

  Hoi Louella!

  Ik heb een vraagje betreffende jouw schema. Ik wil het als full-body schema gebruiken 3x week, maar ik vroeg me dus af of je per spiergroep elke oefening moet doen? Dus echt alle oefeningen die op de sheet staan… Wat er best veel zijn haha. Of moet je per spiergroep 1 oefening uitkiezen, dus dat je uit elk vakje 1 oefening kiest?

  Groetjes!

  • Louella schreef:

   Je kan het zeker als full body gebruiken! Zorg wel dat je genoeg rust tussendoor neemt. Je kunt de oefeningen gebruiken die jij het fijnst vindt maar je hoeft ze echt niet allemaal te doen. Pas het aan naar jouw wensen! xxx

Leave a Reply