Skip to main content

Soms ontdek ik een recept wat ik vervolgens zó lekker vind dat ik het een aantal keer per week eet. Zo ook dit broodje avocado met ei en kaas. Lunch of diner, het kan allemaal. Het belangrijkste is dat je ‘m zo snel mogelijk maakt want je bent meteen verkocht!

Avocado stond nooit hoog op mijn favorieten lijst omdat ik het een raar ding vond en na één keer proeven vond ik het eigenlijk nog steeds niks. Tja, als je niet weet hoe je het lekker kunt verwerken in een recept, is het natuurlijk snel klaar. Maar na een aantal keer experimenteren met een aantal variaties ben ik eindelijk verkocht. Ik heb in de afgelopen week zo’n 4-5 avocado’s weggewerkt dus dat zegt genoeg. En steeds at ik het op dezelfde manier: broodje avocado met ei en kaas! Daarom kon ik het dus ook absoluut niet laten om het recept meteen met jullie te delen. Dus, screenshot dit boodschappenlijstje, sprint naar de winkel en maken die hap!

broodje avocado

Ingrediënten – Broodje avocado met ei en kaas

– Een luxe harde bol (ik gebruik een speltbol)
– 2 plakken Leerdammer lightlife kaas
– 1 avocado
– bakvet (ik gebruik Becel light)
– 2 eieren
– Peper, zout, cajunkruiden en een beetje citroensap
– Beetje light mayo (seriously good Heinz)

Bereidingswijze – Broodje avocado met ei en kaas

Stap 1. Neem je avocado en snijd deze door midden en verwijder de pit. Schep hem vervolgens uit zijn velletje met behulp van een lepel en doe de avocado in een kommetje.

broodje avocado

broodje avocado
Stap 2. Prak de avocado samen met de kruiden (peper, zout, cajunkruiden en wat citroensap) tot een glad mengsel. Niet alle grote stukken moeten geplet worden, soms is het wel lekker voor de textuur als het niet helemaal glad is!

broodje avocado

broodje avocado

Stap 3. Snijd je speltbol of een andere bol door de midden en beleg deze rijkelijk met de avocado. Ik houd geen avocado mengsel over, en gebruik echt alles op de broodjes. Leg daarna ook nog een half plakje kaas op het bolletje zodat deze kan smelten als het ei er boven op komt. Top af met wat mayo. Ik gebruik light mayo (seriously good van Heinz).

broodje avocado

broodje avocado

Stap 4. Wanneer je bol belegd is kan je je ei gaan bakken en dit is natuurlijk best straight forward. Tijdens het bakken leg ik een half plakje kaas op mijn ei en ik bak het ei maar aan 1 kant.

broodje avocado

Stap 5. Zijn je eieren gebakken? Plaats deze dan bovenop de belegde broodjes (1 gebakken ei per half broodje) en maak het af met nog een beetje mayo.

broodje avocado

Tastoe! Jum, wat is dit lekker zeg. Zo’n broodje avocado gaat er bij mij iedere dag wel in, maar helaas bevat dit recept ook behoorlijk wat calorieën. Als je het exact zo maakt zoals ik hier doe, kom je al gauw aan 800 calorieën dus houd daar rekening mee als je het ook wilt gaan eten!

Geniet er lekker van!

2 Comments

 • Peter schreef:

  Nog wat tips voor dit perfecte broodje:
  1. Een klein beetje augurk geeft het nog wat extra pit.
  2. De Heinz mayo gaat qua smaak niet zo gelukkig samen met de ingredienten; kunstmatige smaak. Er zijn diverse varianten op de markt met meer smaak en minder calorieën.
  3. Voeg voor het aangezicht nog een schijfje tomaat toe.
  Smakelijk eten!

 • Arja Lieve schreef:

  Ik snap de eerste stap niet of doe iets verkeerd… Ik krijg de pit niet uit zijn velletje geschept. Hoe moet ik dat doen?

Leave a Reply