Skip to main content

Wanneer je alles geeft tijdens je workouts, heb je vrijwel altijd last van spierpijn. Daarom deze bewezen tips, om de pijn iets te verzachten!

Vooral als je net je schema hebt aangepast, of van het aantal herhalingen bent veranderd, kan je altijd last hebben van extra spierpijn. Aan de ene kant is dat wel lekker, omdat je dan zeker weet dat je écht een goede workout hebt gehad, maar aan de andere kant wil je ook wel een beetje normaal kunnen blijven lopen en bewegen, haha. Daarom deze drie tips om je te helpen om spierpijn te verzachten.

1. Spierpijn? Gewoon door gaan!

Dit klinkt misschien super tegenstrijdig, maar niets is minder waar. Als je gewoon door gaat ondanks dat je vreselijk last hebt van je spierpijn, zal dit er voor zorgen dat je minder pijn hebt. Ga niet meteen op je zwaarst, maar begin met een licht/gemiddeld gewicht om het allemaal even ‘los te maken.’
Het is ook niet gemakkelijk om door te gaan met pijn. Het belangrijkste is om de bewegingen wel volledig te maken en goede vorm te houden. Doe desnoods wat extra warming up ‘reps’ / herhalingen, zodat je je spieren goed kunt opwarmen.

2. Spier herstellende supplementen

Supplementen zorgen er natuurlijk niet in één keer voor dat al je spierpijn op magische wijze verdwijnt, maar kan wel enorm bijdragen aan een sneller herstel. Je zou bijvoorbeeld extra eiwitten kunnen eten voor- en na de training. Denk aan een eiwitshake of een bakje kwark. Het zorgt er voor dat het je herstel bevorderd en daardoor snel weer optimaal kunt trainen. Ook BCAA’s kunnen enorm helpen. Deze kan je tijdens of na de training drinken en is ook nog eens erg lekker en verfrissend!

3. Doe een warming up!

Voordat je echt gaat beginnen aan je workout, is het super belangrijk om eerst even een korte warming up te doen. Je lichaam kan op die manier wennen aan de bewegingen die je gaat uitvoeren en je vermindert de kans op blessures. Even van te voren fietsen of lopen kan al genoeg zijn. Dus fiets je naar je sportschool? Mooi! Dan heb jij je warming up al in de pocket. Je kan er ook voor kiezen om een foam roller te gebruiken om je spieren alvast wat losser te rollen.

Deze tips zijn zeer makkelijk toe te passen en zullen je gegarandeerd helpen bij het herstel van je spieren. Maar luister ten alle tijden naar je lichaam omdat je ook té ver kan gaan. Houd je het echt niet meer vol en is de spierpijn te heftig? Neem dan een rustdag en zorg dat je genoeg slaapt en eet om optimaal te kunnen herstellen. Soms is rust de beste methode om van je spierpijn af te komen, maar dat is een kwestie van goed naar je lichaam luisteren en aanvoelen wat voor jou op zo’n moment het beste werkt!

One Comment

Leave a Reply