Skip to main content

Heb je vaak moeite met vroeg opstaan? Maar heb je geen keuze omdat je naar je werk moet? Dan kan je deze 4 eenvoudige tips om je ochtend te boosten waarschijnlijk héél goed gebruiken! Lees snel verder en kickstart jouw ochtend!

Vroeg opstaan tip 1. Raak die snooze knop niet aan!

You snooze. You lose. En dat kan letterlijk werkelijkheid worden als je niet op past! Te vaak snoozen kan er voor zorgen dat je veel lichte slaap hebt, waardoor je je daarna nog slapper en vermoeider voelt. Ook zorg je er voor dat je je verslaapt en te kort tijd hebt om alles te doen wat je moet doen op de vroege morgen. Dat wordt dus haasten en als er iets irritant is, is dat het wel. Doe daarom het volgende:

– Je wekker gaat om 7:00 en je drukt ‘m uit.
– Open langzaam je ogen (en hou ze open!)
– Tel tot 5. 1,2,3,4,5
– Spreek met jezelf af dat je bij 5 je deken van je afgooit en direct gaat doen wat je moet doen.

Ik merk dat dit voor mij heel erg helpt. Geen idee waarom, but it works! Door te tellen werk je langzaam maar zeker naar dat moment toe dat je de warme dekens van je afgooit en écht uit bed stapt. Probeer het eens!

Vroeg opstaan tip 2. ‘s Ochtends trainen

Ja, dit klinkt super stom, want als je niet wakker kunt worden, hoe kan je dan wel de moed bij elkaar rapen om de deur uit te gaan om een rondje te joggen? Nou als je het een keer geprobeerd hebt, snap je wat ik bedoel! Als je zo vroeg in de ochtend al wat bereikt hebt en iets actiefs hebt gedaan, krijgt je dag niet alleen een flinke kickstart, maar word je ook rustiger in je hoofd en komen je gedachtes tot rust. Je bent productiever en krijgt meer gedaan. Genoeg redenen dus om lekker een blokkie om te gaan!

Gewoon op je hometrainer (als je die hebt) gaan zitten kan natuurlijk ook. Of een bodyweight workout. Het kan allemaal, pas het aan aan jouw eigen ritme een leefstijl.

vroeg opstaan

Vroeg opstaan tip 3. Maak het jezelf super makkelijk!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Leg alvast de avond van te voren je kleding klaar, pak je tas vast in en zorg dat je ontbijt voorbereid is. Zo zorg je ervoor dat je een zorgeloze ochtend hebt. Ook als je van plan bent om te gaan trainen zodra je wakker bent. Als je je sportkleding klaar legt, schoenen bij de deur hebt staan en binnen 5 minuten kant en klaar kan zijn, ga je gewoon sneller uit je bed. Je hoeft niks meer te pakken of uit te zoeken. Alleen aankleden, eten en gaan! Probeer het eens uit en je zult zien dat je ochtenden echt veel beter zullen worden.

Vroeg opstaan tip 4. Dankbaarheid en motivatie

Als ik mijn ogen open doe en naar de kast loop waar ik mijn kleding altijd klaar leg, hangt er boven die kast een inspirerende tekst. Deze tekst heb ik voor mezelf geschreven en dit is wat er op staat: ‘Good morning! You got this, you can do anything. Attack the day, be kind and grow. Go for it!!!’ Letterlijk dit staat er op een a4’tje. Ik lees het iedere ochtend want er is geen ontkomen aan. Dit geeft me extra motivatie op de dagen dat ik simpelweg geen zin heb. Ook herinner ik mezelf er vaak aan hoe ‘blessed’ ik ben dat ik iedere ochtend zelf wakker kan worden, dat ik ogen heb en die iedere morgen mag openen. Dat ik mezelf kan verzorgen en geen hulp nodig heb en dat ik naar mijn werk kan gaan. Er zijn op heel veel plekken van de wereld mensen die dit allemaal niet hebben, die wel wakker worden maar geen zicht hebben. Die wakker worden, maar geen werk hebben en dus geen inkomsten. Dit soort hele kleine dingen probeer ik mezelf ‘s ochtends in te laten zien. Zodat ik de dag dankbaar kan starten en met frisse en positieve energie er tegenaan kan gaan. Ik vind dit heel belangrijk en het helpt enorm. Hoe gelukkiger je bent met de kleine dingen, hoe rijker je leven.

Ik hoop dat ik je met deze tips op weg heb kunnen helpen om makkelijker vroeg op te staan. Veel succes en ik hoop dat je morgenochtend met een boost wakker zult worden en deze tips zal toepassen!

Hoe ziet jouw ochtend eruit? Kan je makkelijk opstaan, of kan je wel een boost gebruiken?

Leave a Reply