Skip to main content

Deze eiwit pannenkoeken zijn makkelijk te maken, houden je lange tijd verzadigd en zijn heel erg lekker. Daarbij is dit recept ook geschikt voor mensen die lactose intolerant zijn!

Eiwit pannenkoeken met Isolaat

Er staan al een receptje over proteïne pannenkoeken online, maar deze is gebaseerd op isolaat eiwit poeder. Eerst dacht ik dat dat niet goed zou gaan omdat het veel dunner is dan gewone ‘whey’, maar eigenlijk viel dat wel mee en werden de eiwit pannenkoeken ontzettend lekker. En om die reden deel ik ze vandaag met jou zodat jij ze ook kunt maken!

eiwit pannenkoeken

Lactose intolerant? Geen probleem!

Volg je net als mij het FODMAP dieet? Of ben je gevoelig voor veel eiwitten of lactose? Dan kan je dit gerecht ook prima verdragen. Ik heb namelijk gekozen voor een eiwitpoeder die vrijwel lactosevrij is. Ik gebruik het merk Dymatize (ISO 100) en deze is ontzettend puur. Zelfs mensen die lactose intolerant zijn krijgen hier geen last van. Daarbij was ik eerst van plan om Griekse Yoghurt te gebruiken, maar die heb ik vervangen door Alpro Go On. Dit is een plantaardige versie en is qua textuur / structuur te vergelijken met Go On. Alleen zit in die van Alpro natuurlijk geen lactose en dat is ideaal. Dus deze eiwit pannenkoeken kan je prima eten als je snel last van je darmen krijgt.

eiwit pannenkoeken

Wanneer kan je ze het beste eten?

Ook is het ideaal om deze als ontbijt of als post-workout te eten. Door de goede verhouding eiwitten en koolhydraten van de havermout heb je een uitgebalanceerde maaltijd. Als je meer wilt weten over eiwitpoeders of mijn andere eiwit pannenkoeken recept wilt zien, klik dan op een van de onderstaande links:

> Alles over eiwitpoeders – Wanneer, welke, waarom?
> De lekkerste eiwitrijke pannenkoeken met banaan & chocolade

eiwit pannenkoeken

Het recept!

5 from 1 reviews
Eiwit pannenkoeken met Isolaat proteïne poeder (lactosevrij)
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Pannenkoeken
Porties: 1
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 80 gram Alpro Go On
  • 50 gram havermout
  • 30 gram (1 scoop) isolaat in chocolade smaak
Instructies
  1. Doe alles bij elkaar in een blender (ik gebruik de Nutribullet) en meng alles tot een glad geheel.
  2. Zet een goede pan op het vuur en doe er wat coconut oil of olijfolie in. Laat de pan goed heet worden en giet er wat beslag in.
  3. Maak het hele beslag op en je kunt de eiwit pannenkoeken zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik maak ze vaak wat kleiner zodat ik een mooi stapeltje kan maken.
  4. Zodra de eiwit pannenkoeken allemaal gebakken zijn kan je ze aftoppen met wat poedersuiker en pure geschaafde chocolade. Erg lekker!
eiwit pannenkoeken

One Comment

Leave a Reply