Skip to main content

Ik heb de afgelopen tijd weer heel wat boeken verslonden en dit zijn mijn 5 favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken die je gelezen moét hebben!
favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken

1. You are a badass at making money

Ja, dit is gewoon een topper. Ik ben echt fan van Jen Sincero en al haar boeken. De eerste ‘You are a badass’ had ik binnen no-time uit en deze was ook de moeite meer dan waard. Misschien denk je op het eerste gezicht: ‘geld is toch niet alles’ en andere uitspraken die hier op lijken, maar lees het boek maar eens. Je hele perceptie van geld wordt anders en ze geeft je goede handvatten om er anders mee om te gaan en geld je beste vriend te maken. Zeer waardevol en grappig geschreven boek.

favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken
2. 5 Second Rule

Mel Robbins is een baas en ik houd van haar theorie. Ik heb het zelf meerdere malen in moeilijke situaties toegepast, maar het is iets wat je moet blijven doen. De 5 seconde regel is iets wat je kunt toepassen om jezelf te motiveren om moeilijke, enge of lastige dingen toch te doen. Ook kan het ondersteunen bij angst. Wel merkte ik dat het boek vol stond met persoonlijke ervaringen van anderen en dat vond ik iets minder, maar dat maakt de theorie niet minder goed. Ook ‘t lezen waard!

favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken

3. Babe you got this werkboek

Als je op zoek bent naar je passie en niet weet hoe je concrete doelen kunt stellen, is dit boek voor jou. Maar niet alleen dit wordt behandeld, je leert hoe je van jezelf een sterk merk kunt maken, hoe je geld kunt verdienen met iets wat je leuk vindt en hoe je de juiste balans houdt tussen werk en je sociale leven. Een heel fijn werkboek waarin je inzicht krijgt in je persoonlijke dromen en doelen!

favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken

4. Be obsessed or be average

Hier moet je van houden, but I love it! Echt toen ik de titel al zag dacht ik: dit is echt voor mij. En ja hoor, ik had zo’n tien pagina’s gelezen en ik was verkocht. Als je echt gefocust bent en 100% achter je dromen aangaat, is dit boek voor jou. Echt geweldig geschreven en helemaal in mijn straatje. Grant Cardone geeft het advies om geen genoegen te nemen met ‘minder’ en motiveert je om alles uit jezelf te halen. Waar anderen beweren dat obsessie slecht is, maakt hij zich sterk voor waarom het je alleen maar kan helpen! Super inspirerend.

favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken

5. Boek van vergeving

Dit is zo’n mooi boek! De titel zegt het al: het gaat om het vergeven van de ander en dat je hem of haar niet langer als ‘dader’ moet gaan zien. Je hebt deze persoon niet nodig om verder te gaan. Het is een proces dat binnenin jezelf schuil gaat. Je moet haat, wrok en een slachtoffer rol loslaten om verder te kunnen gaan. Hij noemt het ook wel: ‘Van wond naar wonder’. Heel mooi en kan ondersteunen als je negativiteit richting anderen ervaart of bij jezelf vergeving probeert te vinden maar dit nog lastig vindt.

Binnenkort meer!

En dat waren mijn meest recent gelezen boeken! Ik lees momenteel iets minder omdat ik me focus op het schrijven van mijn eigen boek, maar zodra ik er weer een paar gehad heb, zal ik zeker een nieuwe post maken met korte reviews erbij. Lezen is ontzettend belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen dus aarzel niet als je benieuwd bent naar een boek! Het is de investering vrijwel altijd meer dan waard.

One Comment

Leave a Reply