Skip to main content

Pumpkin Spice Chai Latte
De herfst is hier en dat betekent dat de decoratie weer uit de kast mag, je pompoenen kunt kopen én dat je alles op smaak kunt maken met Pumpkin Spice! Het is echt mijn favoriete tijd van het jaar. De temperaturen zijn aangenaam, de bomen kleuren rood en oranje en je kunt het binnen lekker gezellig maken.

Pumpkin Spice season!

En als je eenmaal die gezellige sfeer te pakken hebt, hoort daar natuurlijk ook een heerlijk drankje bij! Dus wat dacht je van deze kruidige Pumpkin Spice Chai Latte, maar dan zonder koffie? Persoonlijk houd ik namelijk niet van koffie en drink ik het nooit, dus deze is geheel op basis van thee.

Pumpkin Spice Chai Latte

Makkelijk & snel

Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig dus het is niet alleen makkelijk te maken maar ook nog eens snel. Geen gedoe met pompoen puree, want Pumpkin Spice kruiden zijn voldoende. Daarbij kun je het recept makkelijk aanpassen naar je eigen intensiteit en zoetheid, zodat het voor jou precies goed is.

Pumpkin Spice Chai Latte

Wat heb je nodig?

  • 2 Clipper Chai theezakjes
  • 200-250ml Pumpkin spice melk van Natrue of gewone (Barista) melk
  • Vleugje Pumpkin Spice kruiden (Verstegen)
  • 20 gram honing
  • Snufje Kaneel

Bereidingswijze video

Bereidingswijze – Stap voor stap

Pumpkin Spice Chai Latte

Pumpkin Spice Chai Latte

Wat dacht je van deze kruidige Pumpkin Spice Chai Latte, maar dan zonder koffie? Persoonlijk houd ik namelijk niet van koffie en drink ik het nooit, dus deze is geheel op basis van thee. Ook heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig en is 'ie zo klaar. Let's get cozy!
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 1

Equipment

  • 1 Waterkoker
  • 1 Melkopschuimer

Ingrediënten
  

  • 2 Clipper Chai theezakjes
  • 200-250 ml Pumpkin Spice melk van Natrue of gewone Barista melk
  • Snufje Pumpkin Spice kruiden
  • 20 gram Honing
  • Snufje Kaneel

Instructies
 

  • Zet de waterkoker op en doe twee Clipper Chai theezakjes in een mok of glas. Als het gekookt is giet je er een bodempje heet water op, tot de zakjes net onder staan. Laat dit 10 minuten trekken.
  • Als de 10 minuten voorbij zijn laat de zakjes dan goed uitlekken. Schenk er dan melk bij. Hierbij is het een kwestie van zo veel je zelf wilt. Ik giet er redelijk wat bij omdat het dan echt een ‘latte’ wordt, zo’n 200-250 ml. Zet dit nog even in de magnetron voor 1,5 tot 2 minuten.
  • Wanneer je Latte warm is voeg je er een vleugje Pumpkin Spice kruiden aan toe. 1 tot 2 tikjes achterop het potje is voldoende. Ook de honing mag er nu bij. Zelf ga ik vaak voor 20 gram, maar als je hem zoeter of juist minder zoet wilt, kun je dit aanpassen naar je eigen voorkeuren.
  • Pak de melkopschuimer en mix alles tot een fijn geheel. Als je barista melk hebt gebruikt zal deze nu ook een kleine fluffy schuimkraag geven. Top eventueel af met een beetje kaneel en dan is het tijd om te genieten!
Trefwoord Chai, Herfst, Latte, Najaar, Pumpkin Spice, Thee