Skip to main content

Op zoek naar een gezond, voedzaam en lekker recept? Maak dan eens kwarkbroodjes! Deze kleine broodjes geven je een verzadigd gevoel en zijn goed te bewaren. Zo heb je de hele week door een makkelijk en snel ontbijt. Dit recept is dus zeker het proberen waard.

Toen ik voor het eerst kwarkbroodjes had gemaakt, was ik verbaasd hoe goed het was gelukt. Ze waren mooi rond, hadden een perfecte brood textuur en het belangrijkste: ze smaakten fantastisch! Na een paar keer het recept aanpassen en experimenteren met verschillende soorten toppings en vulling, is dit toch wel het lekkerste recept. Ik bakte ze vaak op zondag (nu niet zo vaak meer omdat ik low carb eet) en deed ze in een vacuüm zak of bakje in de koelkast. Iedere ochtend pakte ik er een en warmde ik het broodje op in de magnetron. Beetje boter er op en ik had een heerlijk ontbijt. Echt, probeer ze eens, je gaat geen spijt krijgen!
kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes – Het recept voor 6 broodjes

5 from 1 reviews
Recept: Kwarkbroodjes met walnoten en kaneel
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 6
Ingrediënten
  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 200 gram magere kwark
  • 100 gram walnoten (in stukjes)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • snufje kaneel en zout
Instructies
  1. Leg alle ingrediënten vast klaar en pak een grote bak en je weegschaal.
  2. Weeg 250 gram volkoren tarwemeel af en stop deze in de bak.
  3. Dan de 2 eetlepels honing erbij. Ik gebruik gewone bloemenhoning. Niks speciaals. Je kunt extra honing toevoegen voor een zoeter broodje. 2 Eetlepels was voor mij voldoende!
  4. Doe vervolgens wat kaneel (naar smaak) en zout in de mengkom.
  5. Bakpoeder toevoegen, een volledige eetlepel is echt nodig!
  6. Dan zo'n 200 gram magere (franse) kwark.
  7. Dan de walnoten nog. Ik heb een kaars gebruikt om ze te pletten en kleiner te maken. Ik heb namelijk geen vijzel o.i.d. Dit werkt super!
  8. Prak vervolgens de banaan en voeg de overige ingrediënten nog toe aan het beslag.
  9. Roer dit nu door met een mixer of garde tot een mooi deegje. Maak hier vervolgens 6 ronde bollen van en zet de oven vast op 200 graden. Wil je alle bollen exact dezelfde voedingswaarden meegeven? Weeg dan het totale beslag en deel dit getal door 6 om te weten hoeveel gram je voor 1 broodje moet pakken. Ideaal en zo zijn ze allemaal gelijk.
  10. Bakken in een voorverwarmde hetelucht oven voor 18 minuten op 200 graden
Zo zien ze er uit voordat ze de oven in gaan:
kwarkbroodjesMaar na 18 minuten zien je kwarkbroodjes er zo uit:

kwarkbroodjes

Fantastisch toch?! Deze kwarkbroodjes zijn vol van smaak, en zullen je snel een verzadigd gevoel geven door de kwark, meel en de noten.

Je zult ze vast niet allemaal in een keer opeten en daarom kan je ze het beste in zip zakjes of in andere plastic zakjes in de koelkast bewaren en vervolgens binnen 3-4 dagen consumeren.

Deze kwarkbroodjes wil je!

Ze zijn echt onwijs lekker en eigenlijk was dit voor mij een plotselinge ontdekking. Echt een aanrader als je snel iets lekkers wilt bakken. Heerlijk met een beetje pindakaas of hagelslag. Varieer ook eens met de nootjes. Je hoeft natuurlijk niet per sé walnoten te gebruiken. Ook kan je er voor kiezen om er bijvoorbeeld rozijnen door heen te doen. Wees creatief en leef je uit met dit basis recept voor kwarkbroodjes. Eetsmakelijk!

One Comment

Leave a Reply