Skip to main content

Een cheatday is fijn en soms ook echt even nodig om de batterij weer op te laden. Tja, afgelopen weekend had ik die cheatday niet echt nodig omdat de hele week al half ongezond was, maar goed. Het was lekker en ik heb er van genoten. Alles wat ik die dag heb gegeten heb ik gefotografeerd en deel ik vandaag met jullie! Zijn jullie er klaar voor?

Cheatday of nouja, cheatweek.

Natuurlijk een beetje stomme titel: ‘Als alles mag.’ Tuurlijk mag ik altijd alles, maar ik kies er voor om dit niet te doen. Je gaat ergens voor of niet. Afgelopen week was een hele emotionele week voor me zoals je misschien al wel hebt gelezen in mijn cut update van gisteren. Daarom was mijn voeding de hele week al niet on point, en dat kan een keer gebeuren. Toch heb ik er voor gekozen om mijn standaard cheat moment op zaterdag wel gewoon door te laten gaan, om de ‘fase’ even af te sluiten. Vanaf zondag ben ik weer begonnen met gezond eten en strak mijn schema aan te houden.

Cheatday: Wat eet ik als alles mag?

cheatday
Ontbijt – Ik had heel erg zin in croissants en besloot deze te gaan halen. Gelijk toen ik wakker werd liep ik met mijn vriend naar het winkelcentrum en kocht ik verse croissantjes. Heerlijk was het. Ook zag ik dat de paaseitjes ook al in de schappen liggen dus ik kon ze niet weerstaan. Eenmaal thuis had ik al 1 croissant op (tijdens het naar huis wandelen opgegeten) en kon ik het niet laten om ook alvast een paaseitje te proeven. Of twee. Of drie. Nouja, en die Bueno is er ook meteen aan gegaan. Dat was mijn ontbijt.

cheatday

Op zaterdag schrijf ik altijd zo veel mogelijk blogs en tijdens het werken kreeg ik eigenlijk zin om nog even naar de gym te gaan. Ik twijfelde of ik moest gaan, maar heb uiteindelijk mijn tas gepakt en ging er gewoon voor. Ik heb deze week 5 trainingsdagen gehad en dat beviel goed. Na mijn ontbijt ben ik de hele middag op pad geweest. Eerst langs mijn vader en daarna direct door naar de sportschool.

cheatday

Toen ik bij mijn vader was had ik ook nog niet geluncht dus ik besloot daar even een broodje te eten. Ik ging voor een maisbroodje met Nutella. Altijd goed. Ik hou van dat spul. Veel chocolade dus, haha. Gelukkig gaf het me genoeg energie om keihard te trainen. Natuurlijk is dit niet de juiste voeding om sportprestaties mee neer te zetten, maar op zo’n dag mag alles hihi!

Als avondeten heb ik pizza besteld bij Domino’s. Ik haal altijd twee medium pizza’s (25 cm) maar ook dit keer waren mijn ogen iets te groot. Ik kon bijna de helft van een pizza niet op. Beetje zonde, maar goed ik ga me ook niet volstouwen.

cheatday

Toen dit was gezakt besloot ik aan mijn toetje te beginnen. Ben en Jerry’s! Jum, wat kan ik daar van genieten. En afgelopen week heb ik al een halve bak opgegeten door alle stress en het ‘wegeten’ van mijn verdriet, dus ik besloot voor een vrij basic smaak te gaan: Cookie Dough. Het was lekker, maar ik kwam niet verder dan de helft van de bak. Dus die ging weer terug de vriezer in voor het volgende weekend.

cheatday

Verder heb ik die avond niks meer gegeten en het was ook wel genoeg zo! Veel suikers, slechte koolhydraten en carbs moeten er maar voor zorgen dat ik er de komende week geen zin in heb en dat ik er weer even een week tegenaan kan. Ik hoop dat er nu gewoon een hele tijd geen rare dingen gebeuren zodat ik even rustig kan bijkomen en het normale ritme weer goed kan oppakken. Het is nu tijd om vooruit te kijken en mijn verdriet op mijn eigen manier te verwerken. Ik zal deze week extra veel trainen en meer cardio gaan doen. Ik heb er zin in!

Zo hebben jullie een beetje een beeld van wat ik nu zoal eet wanneer ik jullie vertel dat ik een cheatday heb, of een cheatday ga houden. Ik ben benieuwd! Is dit een beetje wat jullie verwacht hadden? Of juist niet? Ik hoor het graag, deel het met me in de comments!

Leave a Reply