Skip to main content

Hoe handig is het om voor de hele week al een heerlijk ontbijt klaar te hebben. En als het dan ook nog eens cake is, tja! Wat wil je dan nog meer? Maak dit weekend nog deze heerlijke cake en daar ga je zeker geen spijt van krijgen.

Blueberry Havermout Ontbijt Cake – Ingrediënten:

270 gram havermout
3 scoops eiwitpoeder of 90 gram (chocolade smaak)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
2 eieren
1 theelepel vanille extract of aroma
170 gram appelmoes light
170 gram magere franse kwark
22 gram honing
2 eetlepels coconut oil (vloeibaar)
230 ml ongezoete amandelmelk
250 gram blauwe bessen

cake

Zo maak je deze cake

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2. Neem een grote kom en doe alle ingrediënten bij elkaar, behalve de blauwe bessen.
Stap 3. Wanneer alles gemengd is tot een glad beslag, kan je de (diepvries of verse) blauwe bessen er rustig door heen spatelen.
Stap 4. Neem nu de cake vorm en plaats hierin een bakpapiertje dat de hele vorm bedekt.
Stap 5. Giet het mengsel voorzichtig in de vorm en strijk aan de bovenkant glad. Je kunt eventueel voor decoratie nog extra blauwe bessen of havermout vlokken als topping gebruiken.
Stap 6. Plaats de cake in de oven voor 60-65 minuten tot hij goudbruin is.

Tip: Een goede manier om te testen of hij gaar is: Prik in het midden met een mes of een prikker en als hij er schoon / droog uit komt, is je cake klaar!

Wanneer je hem in 12 plakken verdeelt zijn dit je macro’s:

197 Calorieën
22,4 gram koolhydraten
5,5 gram vetten
12,2 gram eiwitten
3,4 gram vezels
7,2 gram suiker

Een heerlijk voedzaam ontbijt die je lang verzadigd houdt door de havermout. Natuurlijk is dit ook perfect om als tussendoortje te eten. Daarbij kan je deze cake ook heel goed invriezen. Snijd hem na het bakken in stukken en doe dit in een bakje of een plastic zip zakje en plaats het daarna in de vriezer. Wanneer je er ‘s ochtends van wilt genieten kan je er een plakje uit halen en even een minuutje in de magnetron doen! Heerlijk, voedzaam en snel!

2 Comments

Leave a Reply