Skip to main content

Tonijn in blik is een perfect voedingsmiddel wanneer je veel aan krachttraining doet of aan het afvallen bent. Het bevat veel eiwitten, weinig koolhydraten en is makkelijk te bereiden. Toch is het niet altijd even lekker om deze vis gewoon ‘zo’ uit blik te eten en daarom heb ik een heerlijk recept voor je om een basic blikje tonijn om te toveren tot heerlijke burgers!

Tonijn is makkelijk en snel. Je trekt een blikkie open en je eet het op. Nouja, dat kan. Maar is niet altijd even lekker. Vaak eet ik tonijn op wraps of bak ik het even op in de pan. Dat kan snel gaan vervelen en daarom heb ik dit burger recept voor jullie bedacht. Deze tonijn burgers worden gemaakt met maar drie ingrediënten, waaronder havermout. Havermout is een koolhydraat wat je lang verzadigd houdt. De tonijn geeft veel smaak en is hoog in eiwitten. Combineer dit met ei en wat lekkere kruiden en je hebt al snel heerlijke -maar vooral ook enorm voedzame- burgers.

Tonijn burgers – Ingrediënten:

– 80 Gram liquid (vloeibare) egg whites uit een flesje – of 2-3 ei eiwitten
– 30 Gram oats / havermout – ik gebruik fine oats van Body en Fit
– 120 Gram tonijn op waterbasis uit blik

Kruiden:
– Paprika poeder
– Cayenne peper
– Zwarte peper

Optioneel:
– Lente ui / Bosui of gewone ui
– Alles wat jou lekker lijkt
– Paneer meel voor wat extra binding

Tonijn burgers – Bereiding:

Stap 1. Laat de tonijn uitlekken en doe dit in een bakje. ‘Roer’ er vervolgens even door heen met een vork om de stukken wat losser van elkaar te maken.
Stap 2. Voeg vervolgens de havermout en de kruiden toe en mix dit ook weer door elkaar tot alles goed met elkaar vermengd is.
Stap 3. Tot slot voeg je de eiwitten erbij. Nu goed roeren tot er een soort ‘beslag’ ontstaat. Is het te ‘vloeibaar’? Voeg dan wat meer havermout toe. Het is een vrij makkelijk recept dus je kunt het zo naar eigen hand zetten en aanpassen.
Stap 4. Tijd om de handen vuil te maken! Verdeel het mengsel in twee gelijke bolletjes en vorm ze een beetje rond, als burgers. Meteen op de grill en lekker laten gaan tot er een mooi bruin korstje op komt!

Vervolgens kan je de burgers op een broodje leggen of het eten met wat rijst en groenten. Wees creatief het is een makkelijk recept en zoals ik al zei is het ook nog eens heel eenvoudig om deze geheel naar eigen hand aan te passen. Voel je vrij om extra ingrediënten toe te voegen die jou lekker lijken. Geniet er van!

Leave a Reply