Skip to main content

Afgelopen woensdag maakte ik een heerlijk spaghetti gerecht. Ik bedacht het toen ik op werk zat, maar toen ik het eenmaal had bereid, was het nóg lekkerder dan ik verwacht had. Dus ben je benieuwd naar het recept en wil jij deze high protein pasta zelf ook maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Eigenlijk had ik voor dit recept Gamba’s willen gebruiken, maar die waren op toen ik in de supermarkt kwam. Daarom ben ik gegaan voor gewone wok garnalen zonder kruiden. Ik merk dat ik de laatste tijd heel veel vis eet. Van zalm tot garnalen, alles komt wel een paar keer per week voorbij. Heerlijk vind ik het. En om iets te besparen op calorieën heb ik in plaats van een rode pastasaus wat Paturain light gebruikt en dat aangelengd met kookwater van de pasta. Hierdoor geeft het je gerecht toch veel smaak, maar beperk je de calorieën. Van rode saus eet ik namelijk altijd al snel te veel. En als echte smaakmaker heb ik de zongedroogde tomaatjes toegevoegd. Deze maken de smaak nog rijker. Dus kan je dit pasta gerecht al proeven en wil je weten hoe ik het heb bereid? Ga dan naar de winkel en haal onderstaande ingrediënten.

pasta

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaatjes – Ingrediënten:

– 200 – 250 gram gekookte pasta
– 200 gram wok garnalen
– zongedroogde tomaatjes (± 2 eetlepels)
– 50 gram Paturain Light
– Peper & Zout
– Viskruiden
– Verse peterselie

Bereidingswijze:

pasta

Stap 1. Neem een grote pan met water en breng aan de kook. Doe er twee Maggi blokjes bij in om voor een lekkere smaak te zorgen.
Stap 2. Wanneer het water kookt, doe je de pasta er bij en kook je deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

pasta
Stap 3. Ondertussen kan je een koekenpan pakken en daar de wok garnalen in doen. Voordat je ze op het vuur zet, strooi er dan eerst wat viskruiden en wat peper overheen. Als bakvet heb ik coconut oil gebruikt, maar je kan natuurlijk ook ander bakvet gebruiken. Bak tot de garnalen roze worden.

pasta
Stap 4. Voeg twee eetlepels zongedroogde tomaatjes toe aan de pan met garnalen en strooi hier ook wat verse peterselie bij.
Stap 5. Wanneer je pasta bijna gaar is, vergeet dan niet om een mok van het kookwater achter te houden. Dit hebben we nog nodig.

pasta
Stap 6. Giet de pasta af en doe 200 – 250 gram bij de garnalen en de tomaatjes. Schep ook 50 gram uit het bakje van de light Paturain en doe dit in de pan.
Stap 7. Neem het pasta water wat we hebben achtergehouden en giet beetje bij beetje in de pan. Dit om te zorgen dat de Paturain goed smelt waardoor je een licht sausje krijgt.
Stap 8. Maak het af met nog wat peterselie en je gerecht is klaar om te eten!

pasta

Dit is serieus een van de lekkerste pasta’s die ik zelf ooit gemaakt heb dus echt een aanrader. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Geniet ervan!

Leave a Reply