Skip to main content

Vorig weekend deelde ik al een aantal foto’s van deze heerlijke Oreo Cheesecake met Oreo bodem en Cookie Dough, maar hier is dan ook het recept zodat je ‘m zelf ook kunt maken. Want geloof me, dit wil je!

Oreo Cheesecake met Cookie dough – Ingrediënten taart beslag:

500 ml Slagroom
2 hele bakjes Mon Chou Zacht & Luchtig
2 pakken Oreo koekjes
150 gram Kristalsuiker
Snufje zout
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vanille aroma

Oreo Cheesecake met Cookie dough – Ingrediënten Cookie Dough:

5 eetlepels gesmolten roomboter (ongezouten)
135 gram bruine suiker
195 gram bloem
80 gram chocolade druppels (liefst zo klein mogelijk anders moet je ze in kleinere stukjes hakken)
halve theelepel zout
1 theelepel vanille aroma
3-4 eetlepels melk

Oreo Cheesecake met Cookie dough – Ingrediënten Oreo bodem:

± 25 Oreo’s (2 rollen)
4-5 eetlepels ongezouten roomboter

Laten we beginnen met de Oreo bodem:

oreo
Stap 1. Verkruimel de Oreo’s tot alles zo fijn mogelijk is. Als je dit in een zak doet en er op gaat slaan zal je merken dat er grote stukken in blijven zitten die je niet heel klein kunt krijgen, daarom kan je het beste een keuken machine gebruiken. Dan krijg je het beste resultaat.

oreo
Stap 2. Verwarm 4-5 eetlepels van de ongezouten roomboter in de magnetron. 1 Minuut is vaak genoeg. Houd het goed in de gaten, anders kan de boter te heet worden en ‘ontploffen’ waardoor je hele magnetron smerig wordt.
Stap 3. Voeg de gesmolten boter toe aan de geplette Oreo koekjes en meng dit tot een mooi geheel.

oreo
Stap 4. Pak je bakvorm erbij en plaats bakpapier op de bodem, en aan de zijkanten als je dit handig vind (optioneel) en vul de bakvorm met het koek mengsel. Goed aandrukken en ook goed aan de randen tot het echt een rond plakkaat is.

Zet het nu in de koelkast voor minstens een kwartiertje. In de tussentijd maak je de rest van de taart:

De Cookie Dough:

Stap 5. Deze is makkelijk: doe alle ingrediënten voor de Cookie Dough bij elkaar in een bak (behalve de chocolade druppels) en meng dit goed door elkaar totdat er een stevige deeg ontstaat. Dan kan je de chocolade druppels toevoegen en er ook door heen roeren.

oreo
Stap 6. Neem een bakpapiertje, pak de Cookie Dough en vorm het tot een bal. Leg deze bal op het bakpapier en leg hier weer een bakpapiertje over heen.

oreo
Stap 7. Plet de bal Cookie Dough tussen deze twee bakpapiertjes tot je een ronde schijf hebt die net zo groot is als je bakvorm. Mijn bakvorm is ongeveer 22-25 cm (diagonaal). En leg de plak vervolgens bovenop de Oreo bodem. Zo creëer je een dubbele- overheerlijke bodem!

De taart vulling:

Stap 8. Klop de verse slagroom op in een kom en zet apart. Je kunt ook voor-geklopte verse slagroom kopen, is ook prima en dan hoef je dus niet op te kloppen.

oreo
Stap 9. In een andere kom meng je de Mon Chou, suiker, zout, vanille aroma en citroensap tot een mooi geheel. Zorg wel dat dit een grote kom is, want hierna gaan we de slagroom hier bij voegen.
Stap 10. Voeg de slagroom bij de grote kom met je Mon Chou mengsel en mix dit tot een glad geheel.
Stap 11. Sla je Oreo’s tot stukken en kruimels en spatel deze vervolgens door het Mon Chou mengsel.

oreo
Stap 12. Haal je springvorm met Oreo en Cookie Dough bodem weer uit de koelkast en spatel de mix erin! Zet het daarna weer terug in de koelkast, om hem over de nacht te laten opstijven, of op z’n minst 6 uur.

oreo
oreo
oreo
oreo
oreo

Echt deze taart is zó onwijs lekker. Je gaat er dubbel en dwars van genieten! En ja het is een vreselijke calorieën bom, dus daarom raad ik je ook aan om te beginnen met een klein puntje, want hij vult ook enorm en is erg machtig. Enjoy!

Leave a Reply