Skip to main content

Ja, misschien ben ik een beetje aan het doorslaan met al mijn cheesecake recepten, maar het is gewoon allemaal super lekker! Dit keer bedacht ik de Malteser Kinder Bueno Cheesecake en vandaag deel ik het recept!

cheesecake
Dit recept is voor een klein taartje van 18cm doorsnee. Je kunt alle ingrediënten verdubbelen om een grote taartvorm ermee te kunnen vullen!

Malteser Kinder Bueno Cheesecake – Ingrediënten taart beslag:

250 ml / 130 Gram slagroom
1 Bakje Mon Chou Zacht & Luchtig
10 Reepjes Kinder Chocolade
4 x 2 Bueno’s (4 verpakkingen)
75 gram Kristalsuiker
Snufje zout
1/2 theelepel citroensap
1/2 theelepel vanille aroma

Malteser Kinder Bueno Cheesecake – Ingrediënten Malteser bodem:

225 Gram Maltesers
55 Gram ongezouten roomboter

Laten we beginnen met de Malteser bodem:

Stap 1. Verkruimel de Maltesers tot alles zo fijn mogelijk is. Als je dit in een zak doet en er op gaat slaan zal je merken dat er grote stukken in blijven zitten die je niet heel klein kunt krijgen, daarom kan je het beste een keuken machine gebruiken. Dan krijg je het beste resultaat.

cheesecake
Stap 2. Verwarm 55 gram ongezouten roomboter in de magnetron. 1 Minuut is vaak genoeg. Houd het goed in de gaten, anders kan de boter te heet worden en ‘ontploffen’ waardoor je hele magnetron smerig wordt.

cheesecake
Stap 3. Voeg de gesmolten boter toe aan de geplette Maltesers en meng dit tot een mooi geheel.

cheesecake
Stap 4. Pak je bakvorm erbij en plaats bakpapier op de bodem, en aan de zijkanten als je dit handig vind (optioneel) en vul de bakvorm met het Malteser mengsel. Goed aandrukken en ook goed aan de randen tot het echt een rond plakkaat is.

Zet het nu in de koelkast voor minstens een kwartiertje. In de tussentijd maak je de rest van de taart:

De taart vulling:

Stap 5. Klop de verse slagroom op in een kom en zet apart. Je kunt ook voor-geklopte verse slagroom kopen, is ook prima en dan hoef je dus niet op te kloppen.
Stap 6. In een andere kom meng je de Mon Chou, suiker, zout, vanille aroma en citroensap tot een mooi geheel. Zorg wel dat dit een grote kom is, want hierna gaan we de slagroom hier bij voegen.
Stap 7. Voeg de slagroom bij de grote kom met je Mon Chou mengsel en mix dit tot een glad geheel.

cheesecake
Stap 8. Pak een magnetron bestendig bakje en doe er 10 reepjes Kinder chocolade in. Dit zet je in de magnetron tot het gesmolten is. Begin met een minuut en roer dan eventjes door. Daarna is het afhankelijk van je magnetron hoe snel het gaat, maar blijf ten alle tijde een beetje door roeren om klontjes e.d. te voorkomen.

cheesecake
Stap 9. Als je chocolade goed is moet je het even laten afkoelen tot het ‘heetste’ er af is. Vervolgens doe je het bij je cheesecake mengsel en spatel het goed door.
Stap 10. Pak nu 6-7 Bueno’s en smash deze door je beslag. Even pletten met een mes of iets anders en d’r door doen. Ook weer goed door spatelen.

cheesecake
Stap 11. Haal je springvorm met de Malteser bodem weer uit de koelkast en spatel de mix erin! Gebruik je laatste Bueno’s om de bovenkant van de taart mooi te decoreren. Zet het daarna weer terug in de koelkast, om hem over de nacht te laten opstijven, of op z’n minst 6 uur.

cheesecake
cheesecake
Ohh deze taart is ook weer zo goed gelukt en zo onwijs lekker! Je gaat er echt van genieten. Een kleine taart zou echt genoeg zijn voor bijna 8-10 personen omdat je er echt maar een klein stukje van nodig hebt. Heerlijk, geniet ervan!

cheesecake
cheesecake
cheesecake

Leave a Reply