Skip to main content

Kokoswater, je ziet het steeds vaker overal voorbij komen. Maar waarom zou je kokoswater drinken? Wat is het, waar is het goed voor en waarom zou je het drinken?

De kokosnoot is veel populairder geworden. Alles aan deze vrucht is eet- en drinkbaar. Zo kan je stukken kokosnoot eten (het witte gedeelte) en komt er naast water, in andere omstandigheden ook kokosmelk uit. Het kokoswater bevat voor 95% uit water maar de aanwezigheid van voedingsstoffen als vitamines, mineralen, suiker, aminozuren en fytohormonen (plantenhormonen) maakt het uiteindelijk wat het is!

Het biedt veel voordelen voor ons lichaam die super zijn voor je algehele gezondheid en ik ga je nu toelichten welke voordelen er allemaal aan verbonden zijn!

1. Kokoswater bevat zeer weinig calorieën. Dat is dus lekker genieten. Met maar 19 calorieën per 100 ml is dit een licht drankje. Het onderdrukt ook je hongergevoel omdat dit water een ‘rijk’ drankje is dat veel voedingsstoffen bevat die je langer verzadigd zullen houden.

2. Heb je acné of andere onzuiverheden? Kokoswater drinken kan je hierbij helpen. Het zorgt er namelijk voor dat je huid van binnenuit gezuiverd word en daarnaast verwijdert het ook overtollig vet of olie op je huid.

3. Super Hydratatie! Wanneer je tijdens- of na je training kokoswater drinkt, zorgt het voor optimale hydratatie. Tijdens het trainen verlies je namelijk veel mineraal-rijke vloeistoffen. Kokoswater kan dit super snel aanvullen want er zit veel kalium in (294 mg per glas).

Wat is kalium en wat doet het?
Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloedrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. – Voedingscentrum.nl

kokoswater

4. Veel meer nutriënten in tegenstelling tot andere drankjes. Kokoswater bevat vijf essentiële elektrolyten die van nature al in het menselijk lichaam voorkomen. Deze omvatten: calcium, magnesium, fosfor, kalium en natrium.

5. Het bevordert je spijsvertering. Als je darmproblemen hebt kan het drinken van kokoswater je helpen omdat er ontzettend veel vezels in zitten.

Ik zeg, genoeg redenen om af en toe even een lekker glaasje te drinken. Ik vind het verfrissend en lekker wat anders dan de hele dag water, thee of koffie. Een aangename variatie met weinig calorieën en veel smaak!

Wat vind jij van kokoswater?

Leave a Reply