Skip to main content

Afgelopen week werd ik geïnspireerd en zag ik ‘overnight oats’ voorbij komen op Pinterest. Ik dacht: ‘Hé, dat moet ik ook eens proberen!’ En zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een paar dingen geprobeerd, maar dit is toch wel echt het lekkerste recept!

Overnight oats – Wat is het?

Overnight oats zijn eigenlijk niets meer of minder dan authentieke havermout in een potje, dat in de nacht heeft geweekt in melk. Je kunt er allerlei lekkere en gezonde dingen door heen doen, zoals fruit, cacao nibs en pindakaas. Maar er zijn echt talloze opties, en niets is goed of fout. Je kunt heel eenvoudig zo’n potje maken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Ik ben heel gek op chocolade en natuurlijk is het belangrijk dat ik genoeg eiwitten binnen krijg, daarom heb ik met deze twee elementen in gedachte een heerlijk recept voor jullie bedacht!

overnight oats

Ingrediënten:

– 50 gram havermout
– 100 ml ongezoete amandelmelk
– 100 gram Optimel griekse yoghurt in vanille
– 1 scoop eiwitpoeder (chocolade smaak)
– 2 eetlepels stevia
– 2 eetlepels cacao poeder
– snufje zout

overnight oats

Bereidingswijze:

Stap 1. Doe eerst alle vloeibare ingrediënten in het potje, dus de yoghurt en de melk en roer dit vervolgens even door.
Stap 2. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en roer het geheel door.
Stap 3. Doe de deksel op je potje en zet deze in de koelkast. Laat het nu staan voor een nacht.
Stap 4. Zodra je wilt gaan eten kan je de overnight oats eerst nog even opwarmen in de magnetron voor een warm ontbijt, of je kan het ook koud eten.
Stap 5. Top eventueel af met wat blauwe bessen, cacao nibs of andere dingen die je lekker vindt!

overnight oats

Geniet ervan. Overnight oats zijn ideaal als je ‘s ochtends niet veel tijd hebt om iets klaar te maken. Het is gereed om te eten en je kan er van alles mee doen. Maak ‘m zoals jij wilt!

One Comment

Leave a Reply