Skip to main content

Combineer pasta met tonijn en dan zit je bij mij eigenlijk al snel goed. Pesto en overheerlijke cherry tomaatjes maken van dit gerecht een winnend team. Dit is echt één van mijn favoriete pasta recepten want het is voedzaam, gezond en onwijs lekker. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te maken dus wat wil je nog meer?

Als je aan het afvallen of cutten bent, kan het soms erg lastig zijn om te bepalen wat je kunt eten omdat je dan weinig koolhydraten mag consumeren. Toch kan je lichaam niet zonder en dan is het wel eens lekker om een complete, voedzame maaltijd te maken die niet alleen koolhydraten bevat, maar ook heel wat eiwitten! Daarom raad ik je echt aan om deze pasta pesto met tonijn en cherry tomaatjes eens te maken, want in de juiste verhoudingen is dit gerecht écht macro friendly!

Pasta pesto – Wat heb je nodig?

– 80 gram ongekookte penne, per portie. Dit is ongeveer 152 gram wanneer je het kookt.
– 1 blikje tonijn op waterbasis (100 gram uitgelekt)
– Een zakje pijnboompitjes (optioneel, kan zonder)
– Een paar cherry tomaten
– 30 gram groene pesto
– 50 gram Light Paturain
– Peper, een klein beetje zout of Cajunkruiden
– Verse Italiaanse kruiden als topping

Pasta pesto – Hoe maak je het?

Stap 1. Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit is ongeveer 8 minuten. Ik kook het altijd tot het ‘beet gaar’ is. Ik pak altijd 1 pasta buisje en bijt er dan op. En als het plakt is het ook gaar!

Stap 2. Laat de tonijn uitlekken, halveer je tomaatjes (of in vieren) en weeg 30 gram pesto af. Onthoud dat je dit hele recept kunt aanpassen op jouw macro’s. Meer eiwitten nodig? Voeg dan wat meer tonijn toe.

Stap 3. Pak een grote pan en fruit je pijnboompitjes even aan, zodat ze extra smaak krijgen. Licht geroosterd is goed! Besluit je het recept zonder deze pitjes te maken (voor minder calorieën) dan kan je deze stap natuurlijk overslaan.

pasta pesto

Stap 4. Is je pasta klaar? Gooi alles dan in een grote pan of in een kom, en voeg ook de tomaatjes, tonijn en de pesto toe.

Stap 5. Roer alles een tijdje om en voeg peper, zout en eventuele andere kruiden (cajun, Italiaanse kruiden) naar smaak toe.

Stap 6. Schep als laatste 50 gram Paturain door het pasta mengsel. Het kan zijn doordat je het zo vaak moet mengen, dat je veel warmte verliest. Even in de magnetron en dan kan je genieten van je warme maaltijd. Als topping kan je eventueel nog wat geraspte kaas toevoegen, maar dan voeg je ook gelijk extra calorieën toe natuurlijk. Aan jou de keus, eetsmakelijk!

Een heerlijk, makkelijk en snel pasta recept. Het enige wat je echt hoeft te koken is de pasta. Zodra die klaar is kan je alle ingrediënten toevoegen en lekker gaan eten. Mocht je dit voor je meal prep willen gebruiken, dan weet ik niet of het goed houdbaar is in de vriezer. Ik heb dit recept zelf namelijk nog nooit ingevroren, en ik denk dat dat ook niet goed kan. Je kunt het proberen maar ik heb hier zelf geen ervaring mee.

Geniet ervan!

Leave a Reply