Skip to main content

Tijdens een van mijn wandelingen zocht ik op Pinterest naar gezonde recepten en toen zag ik gevulde paprika voorbij komen. Ik dacht: ja! Daar heb ik wel weer eens zin in. Alleen wél op mijn manier. Het is zo onwijs lekker en goed voor je. Heerlijk voor doordeweeks of in het weekend. Daarbij is dit recept macro friendly én gezond!

Gevulde paprika kon ik me eigenlijk alleen nog maar herinneren als een smakeloos gerecht. Toen ik nog thuis woonde werd dit ook wel eens gemaakt, alleen lekker was het niet! Daarom dacht ik na over hoe ik dit super smakelijk kon maken en hoe ik het natuurlijk zo gezond mogelijk houd. Ik heb nu een recept die ik vorige week al wel 4 keer heb gegeten dus dat zegt genoeg. Zelfs mijn vriend vindt het lekker en hij is nogal een moeilijke eter, in de zin van: ‘Wat de boer niet kent…’ Dus ik ben heel blij met dit overheerlijke recept en daarom deel ik het vandaag met jullie.

gevulde paprika

Gevulde paprika – Ingrediënten voor 1 persoon:

– 2 rode paprika’s (grote)
– 1 bakje (250 gram) mager rundergehakt (Ah Excellent heeft de beste voedingswaarden)
– 100 gram milde taco saus
– 1 rode ui
– Verse kruiden: basilicum en peterselie
– 20-25 gram geraspte kaas
– 30 gram feta light (Apetina)
– 200 gram krieltjes
– Italiaanse kruiden (droog), cajun en zwarte peper

Gevulde paprika – Bereidingswijze

gevulde paprika

gevulde paprika

Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en begin met het snijden van je rode ui. Snijd deze zo fijn mogelijk omdat het in de paprika moet. Bak ondertussen vast je rundergehakt tot deze rul en bruin gebakken is. Vergeet niet wat kruiden toe te voegen voor extra smaak. Ik heb zwarte peper, cajun en wat droge Italiaanse kruiden gebruikt.

gevulde paprika

gevulde paprika

Stap 2. Als je gehakt goed is, doe je de rode ui er door. Weeg 100 gram milde taco saus af en giet deze over het gehakt mengsel wanneer je ui glazig is.

gevulde paprika

gevulde paprika

Stap 3. Neem je ovenplaat en bedek deze met aluminium folie. Snijd het kapje van de rode paprika en vul deze met het gehaktmengsel. Goed aandrukken tot de paprika helemaal vol zit.

gevulde paprika

gevulde paprika

Stap 4. Als topping kan je de geraspte kaas er over heen doen, en plaats de gevulde paprika nu in de oven voor 20 minuten. Wil je een meer ‘doorbakken’ of zachtere paprika? Laat ze dan 30 minuten in de oven staan.

gevulde paprika

gevulde paprika

Stap 5. Wanneer de gevulde paprika’s klaar zijn, kan je deze serveren met 200 gram krieltjes. Je kunt de krieltjes ook weglaten voor een échte low-carb maaltijd. Maak de gevulde paprika af met wat verse kruiden en kruimel er wat light feta kaas overheen. Heer-lijk!

gevulde paprika

Dit is echt een super snel en makkelijk recept voor elke gelegenheid. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt en je kan het recept aanpassen door bijvoorbeeld andere taco saus te gebruiken (ze hebben ook een pikante variant) en de kruiden te vervangen voor iets wat jou nóg lekkerder lijkt. Kortom, je kan de plank niet mis slaan met deze overheerlijke gevulde paprika’s! Geniet ervan!

Leave a Reply