Skip to main content

Begin jij de dag ook met een eiwitshake? Maar vind je ‘m altijd een beetje kaal of zelfs saai? Dan moet je zeker even verder lezen, want in dit artikel geef ik je een aantal lekkere aanvullingen voor in je shake!

Als je ‘s ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten, is een shake natuurlijk ontzettend ideaal. Ook als tussendoortje is het binnen een handomdraai bereid. Je pakt een beker, doet er wat water of melk in en natuurlijk je favoriete eiwitpoeder. Maar, alleen een eiwitshake is natuurlijk een beetje weinig. De meeste shakes bevatten ongeveer 130 calorieën en om de dag te beginnen met zo weinig voeding is misschien geen goed idee. Daarom kan het ideaal zijn om je shake aan te vullen met wat lekkere én voedzame extra’s! En voor die extra’s ben je hier aan het juiste adres. Want wat zijn nou lekkere dingen om toe te voegen aan je ontbijtshake?

1. Oats / havermout

Bij het ontbijt is havermout echt een perfecte koolhydraat. Het geeft je gelijk extra energie en je blijft langer verzadigd. Ik hou het meestal bij 30 gram. Dit is in mijn ogen de ideale hoeveelheid zonder dat het je shake onnodig erg dik maakt. Havermout vult goed, maar het is ook zeer rijk aan calorieën, daarom weeg ik het vaak af. Een maatschepje gebruiken kan natuurlijk ook. Zorg er wel voor dat als je havermout door je shake doet, dat je extra goed schud of dat je je shake bereid in een blender. Zelf gebruik ik de Nutribullet en dat ding is echt ideaal om dit soort shakes te bereiden.

2. Pindakaas

Wie houdt er nou niet van pindakaas?! 15 tot 20 gram in je shake en schudden maar. In combinatie met chocolade whey vind ik het extra lekker. Ook bij deze is het handig om een blender te gebruiken of om een shaker balletje / spiraal in je shaker te doen, zodat alles goed mengt en dat je niet eindigt met een hele klodder pindakaas vast geplakt op de bodem van je shaker.

3. Rice powder

Deze voeg ik soms toe aan mijn shake voor na de training om gelijk mijn koolhydraten weer aan te vullen. Het is vergelijkbaar met havermout, maar gewoon lekker om mee af te wisselen. Het is zilvervliesrijst maar dan gemalen tot poeder!

4. Fruit (eventueel bevroren)

Ja ik ben zelf niet zo weg van fruit, maar als je het lekker vindt kan je natuurlijk alle soorten fruit aan je shake toevoegen. Banaan kan een shake heel erg lekker en nét wat zoeter maken en als je er voor kiest om bevroren fruit te gebruiken zoals frambozen, maak je je shake ook net wat frisser. Ik ben echt geen fan van shakes op kamertemperatuur, want bij mij moeten ze echt super koud zijn. Dat is het lekkerst.

5. Pitten, zaden en ander ‘super food’

Zaden zoals lijnzaad, hemp, chia of flax kunnen een goede aanvulling zijn op je shake. Hemp bevat bijvoorbeeld alle noodzakelijke amino zuren om zich te vormen tot een complete proteïne. En als dat nog niet genoeg is, bevatten deze zaadjes ook omega vetzuren en magnesium!

6. Rauwe cacao poeder

Pure, rauwe cacao kan ook onwijs lekker zijn door je shake. Lekker bitter spul als je het ‘zo’ eet, maar als toevoeging kan het een heerlijke pure smaak geven. Een klein beetje in je shake zorgt voor een lekkere chocolade smaak zonder alle suikers en vetten van normale chocolade. Daarnaast is het een bron van vezels en ijzer, wat je extra energie zal geven!

Hopelijk kan jij jouw shake nu nog lekkerder maken en kan je op deze manier extra genieten van dit gemakkelijke tussendoortje of ontbijt. Ken je zelf nog aanvullingen die niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat het me dan weten in de comments!

2 Comments

  • Wieke Hunting schreef:

    Vraagje: Ik ben ook gezond bezig nu alleen moet ik nog meer eiwitten binnen krijgen. Nu raad iedereen mij eiwit shakes aan. het punt is dat als ik de whey met water meng ik het niet naar binnen krijg. Weet je andere opties hiervoor?

    • Louella schreef:

      Hee Wieke, wat je hier beschrijft klinkt mij heel bekend in de oren. Toen ik net begon vond ik shakes echt niet lekker en dacht ik: waarom nemen mensen dit?! Wat je zou kunnen doen is een neutrale smaak kopen, zoals Vanille. Dan in de blender met wat spinazie en een banaan om er meer een smoothie van te maken. Zo krijg je gelijk groenten en fruit binnen en heb je eigenlijk direct een vullende snack of ontbijt. Wat ook lekker is om er wat pindakaas en havermout door te blenden. Wel echt een blender gebruiken, anders krijg je klontjes. Ik hoop dat dit je helpt!

Leave a Reply