Skip to main content

Wil je ook wel eens iets maken wat er simpelweg magisch uit ziet, maar heb je geen zin in bakken suiker en slechte voedingswaarden? Dan heb ik de oplossing voor jou: Healthy Galaxy Protein Cake met weinig calorieën en veel eiwitten!

Ik raakte geïnspireerd

Ik keek een beetje rond op Pinterest en zag ineens een galaxy thema. Alles was roze, paars en blauw en het zag er betoverend uit. Alleen deze recepten zaten vol met ongezonde voedingsstoffen en bakken suiker. Dat zette mij aan het denken, waarom kan ik niet zoiets maken wat wél gezond is en wat er ook nog eens heel cool uit ziet? Dus ik ging aan de slag, ik kocht ‘food coloring’ en bedacht deze heerlijke protein cake.

protein cake

Protein Cake – Food Coloring is chemisch

Ja, ik weet het, food coloring is nou niet het meest ‘neutrale’ en ‘gezonde’ om te gebruiken, omdat er natuurlijk kleurstoffen in zitten en daarbij bevatten ze ook e-nummers. Toch heb ik de keuze gemaakt om het hier mee te doen, want ik heb onderzoek gedaan naar hoe je deze kleuren op een natuurlijke manier kan verkrijgen en dat is nog best lastig. Er is namelijk een natuurlijke blauwe food coloring onder de naam ‘Blue Majik’ (soort blauwe spirulina) alleen dit goedje kost 50-70 euro. Dus dat leek me geen optie, haha. En de kleuren zouden nooit zo fel worden als hoe ze nu zijn, dus dat is eigenlijk de gedachte er achter!

protein cake

Gezonde Galaxy Protein Cake – Het recept

5 from 1 reviews
Gezonde Galaxy Cake - Low Calorie High Protein!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Wil je ook wel eens iets maken wat er simpelweg magisch uit ziet, maar heb je geen zin in bakken suiker en slechte voedingswaarden? Dan heb ik de oplossing voor jou: Healthy Galaxy Cake met weinig calorieën en veel eiwitten!
Geschreven door:
Recept type: Cake
Porties: 6
Ingrediënten
 • 750 gram magere Franse kwark
 • Food coloring: blauw, roze en geel
 • 2 eetlepels sucralose zoetstof voor bakken
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 9 Gelatine blaadjes
 • 130 gram Medjoul Dadels 7 stk
 • 50 gram walnoten
 • 75 gram havermout
 • 40 gram gesmolten coconut oil
 • Roze - Handje frambozen
 • Blauw - Handje geraspte kokos
 • Groen - 50 gram walnoten
Instructies
 1. ----------
 2. Voor de bodem:
 3. ----------
 4. Wanneer je Dadels gebruikt met pit, zorg er dan voor dat je eerst de pit verwijderd want die mag er niet in.
 5. Zet 40 gram coconut oil in de magnetron (goed in de gaten houden!) voor ongeveer 1 tot 2 minuten tot het helemaal vloeibaar is (zonder stukjes, 100% glad).
 6. Weeg je havermout en walnoten af en zet dit vast klaar.
 7. Pak een blender (ik gebruik mijn Nutribullet) en doe de Dadels, walnoten, havermout en coconut oil in de blender. Start met mixen tot er een egale pasta ontstaat.
 8. Neem een vierkante taartenvorm en bedek deze grondig met bakpapier. Zowel de bodem als de zijkanten. Bedek daarna de bodem met deze egale pasta en zorg dat het overal gelijk is verdeeld. Plaats de bodem vervolgens in de koelkast en laat opstijven.
 9. ----------
 10. Voor de vulling:
 11. ----------
 12. Neem een grote kom en doe hier de 750 gram magere Franse kwark, de vanille aroma en 2 eetlepels sucralose zoetstof in. Goed mengen.
 13. Pak vervolgens 9 Gelatine blaadjes en doe deze stuk voor stuk in het water (zodat ze niet gaan kleven) en laat deze 5 minuten weken tot ze zacht zijn.
 14. Om ze door deze koude kwark vulling te mengen, moeten we een pannetje op het vuur zetten met ongeveer 5 eetlepels water. Voeg de geweekte Gelatine blaadjes toe en blijf roeren tot de Gelatine volledig is opgelost. Niet koken!! Kijk voor meer uitleg op de verpakking van de Gelatine blaadjes.
 15. Is je Gelatine volledig opgelost? Doe dit dan in een kommetje en laat eventjes afkoelen. Niet té lang want dan wordt het weer 'vast' dus als het lauw / bijna koud is kan je het bij je kwark mengsel doen. Goed roeren.
 16. Nu is het tijd om het mengsel in 3 kommetjes te verdelen. Zorg dat er in iedere kom evenveel kwark zit en voeg de food coloring toe. 1 bakje met roze, 1 bakje met blauw en 1 bakje met blauw + wat geel om groen te maken. Je kunt hier ook creatief mee aan de slag gaan en er je eigen twist aan geven!
 17. Dan voeg je per kleur een aparte smaak toe. Ik heb er voor gekozen om door de roze wat diepvries frambozen te doen. Door de groene 50 gram walnoten en de blauwe bevat een handje geraspte kokos. Dit geeft het net iets extra's!
 18. Is alles met elkaar vermengd? Dan kan je jouw kwark mengsel bovenop de Dadel bodem doen. Doe dit in laagjes. Ik ben begonnen met roze, dan groen en bovenop blauw. Goed verspreiden totdat er een egale bovenkant ontstaat.
 19. Tot slot kan je de taart aftoppen met wat sprinkles, edible glitter, choco balletjes en alles wat je maar wilt! Let op: deze decoraties voegen natuurlijk extra calorieën toe, maar die zijn niet inbegrepen in dit calorie-totaal omdat je deze geheel naar eigen inzicht kunt toevoegen!
 20. Verspreid je decoraties mooi over de bovenkant van je kwarktaart en laat de taart minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
 21. Ik heb de taart in 6 gelijke stukken verdeeld en dat zijn ook de macro's die je hieronder ziet.
 22. Klaar om te serveren? Eetsmakelijk!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 332 Vet: 19 Koolhydraten: 22,1 Suiker: 13,8 Vezels: 3,2 Eiwitten: 16
 
protein cake

Leave a Reply