Skip to main content

Soms weet je even niet meer wat je moet eten, maar heb je wel nog allerlei ‘restjes’ in huis. Dát is het perfecte moment om een Poké bowl te maken. En dan met name deze met zalm, avocado en wakame want dit recept is echt héérlijk!

I love Poké bowls!

Poké bowls staan nu bijna wekelijks op mijn menu. Niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat je er zoveel mee kan variëren als je zelf wilt. Bijna alle combinaties zijn mogelijk en als je er ook nog eens een heerlijk sausje of dressing bij hebt, maakt dat ‘t hele gerecht compleet.

poké bowl

Afgelopen weekend maakte ik deze bowl en ik stond versteld van de smaken. Erg lekker, voedzaam en een goede vitaminebom! In plaats van witte rijst heb ik zilvervlies gebruikt. Dit omdat het stukken gezonder is en meer vezels bevat. Daarbij heb ik worteltjes, avocado, komkommer en zeewiersalade (Wakame) toegevoegd om een keer wat anders te proberen. Mijn keus voor proteïne ging uit naar zalm. Altijd goed!

Poké bowl met Zalm, Avocado en Wakame – Het recept

5 from 1 reviews
Poké bowl met Zalm, Avocado en Wakame - Makkelijk & Gezond
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Soms weet je even niet meer wat je moet eten, maar heb je wel nog allerlei 'restjes' in huis. Dát is het perfecte moment om een Poké bowl te maken. En dan met name deze met zalm, avocado en wakame, want dit recept is echt héérlijk!
Geschreven door:
Recept type: Dinner
Cuisine: Hawaïan
Porties: 1
Ingrediënten
 • ½ avocado
 • 1 handje geraspte wortel
 • Wakame salade (zeewier)
 • 150 gram zalm flakes
 • ¼ komkommer
 • 200 gram zilvervliesrijst
 • ----------
 • 2 eetlepels light mayo Calvé
 • 2 theelepels srirracha
 • 2 eetlepels reduced salt soja saus
 • 1 theelepel sesam olie
 • Snufje zwarte peper
Instructies
 1. Zet een pan met heet water op het vuur en kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Mix 2 eetlepels soja saus met 1 theelepel sesam olie en 1 theelepel srirracha. Als je dit gemengd hebt voeg je hier je zalm flakes aan toe. Je kunt er ook voor kiezen om af te tasten wat voor jou het beste smaakt door steeds een beetje van deze saus bij de zalm te doen en dit te mixen. Zo voorkom je dat het naar jouw smaak iets te zout wordt.
 3. Maak daarna het volgende sausje door twee eetlepels light mayo in een bakje te doen en hier 1 theelepel srirracha aan toe te voegen. Zo krijg je een pittige mayo. Voeg meer hete saus toe als je dit lekkerder vindt.
 4. Dan is het tijd om alle ingrediënten te snijden: de avocado en komkommer in plakjes of blokjes en doe dit vervolgens in een grote kom.
 5. Doe nu ook de zeewiersalade en de geraspte worteltjes erbij.
 6. Als je rijst gekookt is kan deze ook bij de poké bowl en als laatste voeg je de zalm toe. Je kunt de rijst ook als eerste in de kom doen en het een paar keer goed door roeren. Zo koelt het iets af en heb je minder extreme temperatuur verschillen in je poké bowl. Ik vind het persoonlijk iets lekkerder als de rijst al wat is afgekoeld, maar ook dit is persoonlijk! Try & taste.
 7. En tot slot voeg je een beetje van je saus toe aan het gerecht en klaar en je.
 8. Eetsmakelijk!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 827 Vet: 40 Koolhydraten: 73 Suiker: 1 Vezels: 10 Eiwitten: 44
 

poké bowl

4 Comments

Leave a Reply