Skip to main content

Ontbijten met taart? En dan ook nog eens een healthy pindakaas cheesecake? YES Please! Dit recept is écht het proberen waard!

Ontbijten met taart? Het kan!

Hoe lekker zou het zijn als je zou kunnen ontbijten met taart? En dan ook nog eens taart waar veel eiwitten én gezonde vetten in zitten? Dat is toch een droom?! Nou, vanaf vandaag niet meer. Jij kan nu ontbijten met taart en het enige wat je daar voor hoeft te doen is deze ingrediënten in huis halen en een half uurtje in de keuken staan. Geloof me: Dit. Wil. Je.

cheesecake
Klaar om aan de slag te gaan? Mooi! Let’s do this!

5 from 1 reviews
Onwijs Lekker & Gezond: Peanutbutter Kwarktaart - High Protein!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke Peanutbutter Kwarktaart die ook nog eens gezond is én veel eiwitten bevat!
Geschreven door:
Recept type: Taart
Porties: 6
Ingrediënten
  • 750 gram magere Franse kwark
  • 150 gram Pure Pindakaas (100% Pinda)
  • 2 eetlepels sucralose zoetstof voor bakken
  • 1 eetlepel koek- en speculaas kruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 8 Gelatine blaadjes
  • 130 gram Medjoul Dadels
  • 40 gram walnoten
  • 75 gram havermout
  • 40 gram gesmolten coconut oil
  • 50 gram ongezouten pinda's
Instructies
  1. ----------
  2. Voor de bodem:
  3. ----------
  4. Wanneer je Dadels gebruikt met pit, zorg er dan voor dat je eerst de pit verwijderd want die mag er niet in.
  5. Zet 40 gram coconut oil in de magnetron (goed in de gaten houden!) voor ongeveer 1 tot 2 minuten tot het helemaal vloeibaar is (zonder stukjes, 100% glad).
  6. Weeg je havermout en walnoten af en zet dit vast klaar.
  7. Pak een blender (ik gebruik mijn Nutribullet) en doe de Dadels, walnoten, havermout en coconut oil in de blender. Start met mixen tot er een egale pasta ontstaat.
  8. Neem een ronde taartenvorm en bedek deze grondig met bakpapier. Zowel de bodem als de zijkanten. Bedek daarna de bodem met deze egale pasta en zorg dat het overal gelijk is verdeeld. Plaats de bodem vervolgens in de koelkast en laat opstijven.
  9. ----------
  10. Voor de vulling:
  11. ----------
  12. Neem een grote kom en doe hier de 750 gram magere Franse kwark, 150 gram Pure Pindakaas, 2 eetlepels sucralose zoetstof en de kruiden in. Goed mengen.
  13. Pak vervolgens 8 Gelatine blaadjes en doe deze stuk voor stuk in het water (zodat ze niet gaan kleven) en laat deze 5 minuten weken tot ze zacht zijn.
  14. Om ze door deze koude kwark vulling te mengen, moeten we een pannetje op het vuur zetten met ongeveer 5 eetlepels water. Voeg de geweekte Gelatine blaadjes toe en blijf roeren tot de Gelatine volledig is opgelost. Niet koken!! Kijk voor meer uitleg op de verpakking van de Gelatine blaadjes.
  15. Is je Gelatine volledig opgelost? Doe dit dan in een kommetje en laat eventjes afkoelen. Niet té lang want dan wordt het weer 'vast' dus als het lauw is kan je het bij je kwark mengsel doen. Goed roeren.
  16. Is alles met elkaar vermengd? Dan kan je jouw kwark mengsel bovenop de Dadel bodem doen. Goed verspreiden totdat er een egale bovenkant ontstaat.
  17. Tot slot neem je 50 gram ongezouten pinda's, doe deze in een plastic zakje of een vijzel en sla deze tot kleine stukjes.
  18. Verspreid mooi over de bovenkant van je kwarktaart en laat de taart minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
  19. Ik heb de taart in 6 gelijke stukken verdeeld en dat zijn ook de macro's die je hieronder ziet.
  20. Klaar om te serveren? Doe nog wat pure pindakaas in strookjes over je taartje voor nog wat extra smaak. Héérlijk!
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 443 Vet: 28 Verzadigd vet: 11,9 Koolhydraten: 31,5 Suiker: 21 Vezels: 4,7 Eiwitten: 24,5
cheesecake zoetstof

Zoetstof

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen gebruik ik zoetstof in dit recept. Je kan dit natuurlijk ook vervangen door stevia of honing/ahornsiroop. Ik weet echter niet hoe het recept dan uitpakt. Indien je interesse hebt in de sucralose zoetstof, deze is te halen bij de Albert Heijn en staat bij de zoetjes e.d. voor de koffie.

cheesecake

Bewaaradvies – Cheesecake

Ondanks dat ik deze taart onwijs lekker vind en hem serieus het liefst in één keer helemaal opeet, kan dat natuurlijk niet en moet ik hem bewaren. In de koelkast overleeft hij het zo’n 2-3 dagen, en in de vriezer tot wel 3 maand (niet dat ie dat gaat redden. ;-)) Ik heb de taart gesneden in de porties die ik had uitgemeten (6 stukken) en per puntje in bakpapier verpakt en vervolgens in een tupperware bakje gedaan zodat niets de taart kan pletten en zodat het goed vers blijft. Voordat je ‘m wilt gaan eten natuurlijk ruim op tijd uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. Zo kan je iedere dag genieten van zo’n heerlijk verwenmoment!

Deze Peanutbutter Cheesecake is zó hemels en echt een van mijn favoriete ontdekkingen tot nu toe. Ik hoop dat jij er ook van kunt genieten en dat je ‘m net zo lekker vindt als ik.

cheesecake

7 Comments

Leave a Reply