Skip to main content

Yes! Het is weer zo ver: ik heb een nieuw fitness trainingsschema voor jullie! Dit schema heb ik de afgelopen tijd uitgebreid getest en is perfect om tijdens het afvallen of droog trainen uit te voeren. Benieuwd? Lees snel verder!

Yes! Nieuwe schema’s!

Het is even geleden dat ik een nieuw schema met jullie heb gedeeld, dus het wordt weer de hoogste tijd. Dit is er een die ik al een paar weken heb getest en ik moet zeggen dat ik het echt een heel fijn schema vind. De oefeningen zijn uitdagend, afwisselend en zijn perfect om jezelf tot het uiterste te pushen.

10 herhalingen voor kacht

Ik heb bij dit trainingsschema gekozen om 10 reps te hanteren. Dit aantal herhalingen is ideaal om kracht op te bouwen, maar als je aan het afvallen bent zorgt dit ervoor dat je je spieren laat zien dat ze nodig zijn. Vaak denken mensen tijdens het afvallen dat ze veel herhalingen moeten doen en dat kan ook prima, maar juist tijdens deze fase is het een must om zo zwaar mogelijk te blijven trainen. Ik merk dat dit aantal herhalingen voor mij echt super werkt, omdat ik nog steeds heel zwaar kan trainen tijdens het cutten.

Het verschil met hogere herhalingen

Als ik het vergelijk met andere cut fases, ging ik keer op keer over op 12-15 herhalingen met 4 sets. Hierdoor had ik natuurlijk lagere gewichten nodig om deze herhalingen te volbrengen en hierdoor verloor ik kracht. Wat wel een pluspunt is, is dat ik er wel erg van ging zweten, dus dan verbrand je ook wat meer calorieën. Ik hanteerde weinig rust tussen de sets en was echt keihard aan het knallen. Dus uiteindelijk moet je afgaan op jouw trainingsdoelen en wat voor jou goed voelt. Wil je kracht behouden? Hanteer dan de 10 reps. Wil je liever meer zweten en gewoon lekker veel herhalingen doen (uithoudingsvermogen) dan kan je dit schema omgooien naar 12-15 reps. Wees creatief en bouw het om zoals jij dat wilt!

Ik vind het onwijs belangrijk dat je alles wat ik je geef en aanbiedt, ombouwt naar je eigen persoonlijke voorkeuren. Want ik kan wel tegen je zeggen doe 10 herhalingen, maar als jij je beter voelt door 12 of zelfs 15, dan moet je dat doen!

4 dagen trainingsschema

Het trainingsschema bestaat uit 4 dagen, met de volgende indeling:

  • Benen / Buikspieren
  • Borst / Schouders
  • Rug / Buikspieren
  • Armen / Buikspieren

Zoals je ziet heb ik bijna bij iedere workout de buikspieren erbij gezet. Dit was puur voor mezelf om die te versterken omdat ik vaak rug blessures heb. Dus ook hierbij geldt: wil je die dag geen abs doen, dan doe je dat niet, haha! Ook kan je zelf de dagen wisselen en indelen zoals jij dat wilt. Hieronder vind je de download, volg de stappen en let’s workout! Veel succes.

Gratis downloaden

Je kunt dit fitness trainingsschema gratis downloaden vanaf mijn download pagina. Het enige wat je daarvoor moet doen is je inschrijven en vervolgens krijg je het wachtwoord om de pagina te bekijken.

LET OP:

Zorg er wel voor dat je eerst je inschrijving bevestigd! Als je niet bevestigd, ontvang je de code namelijk niet. En je spamfolder ook in de gaten houden, daar kunnen de mailtjes soms ook in belanden! En sla je wachtwoord ergens op zodat je ‘m later (bij nieuw materiaal) weer kunt gebruiken.

Help ik ben mijn wachtwoord kwijt!

Zoek even terug in je mailbox en zorg dat je de bevestigingsmail weer naar boven haalt. Daar vind je het wachtwoord weer en kan je ‘m direct invullen op de pagina. Kan je hem echt niet vinden? Stuur dan even een berichtje op Instagram of een mailtje naar info@fitaddict.nl!

Heb je het wachtwoord al? Gelijk downloaden!

Heb je het wachtwoord al? Ga dan direct door naar de gratis downloads!

One Comment

Leave a Reply