Skip to main content

Wil je graag een heerlijk, voedzaam en gezond bananenbrood bakken? Zoek dan niet verder, dit is het beste recept, EVER!

Vaak aangepast tot in perfectie

Hoe vaak ik dit heerlijke bananenbrood al gemaakt heb, is niet meer op één -wat zeg ik- twee handen te tellen. Keer op keer heb ik hem lichtjes aangepast en ‘getweaked’ om hem nog beter te maken en ik kan nu eindelijk zeggen dat dit misschien wel mijn beste recept EVER is…

Hij. Is. Zo. Lekker!

Wat een hype over een bananenbrood zou je misschien denken. Nou, dat snap ik wel, maar wacht maar tot je dit geproefd hebt. Als je hem exact zo maakt zoals ik in dit recept beschrijf, snap je precies wat ik bedoel. Deze bananenbrood is niet alleen heerlijk smeuig, hij is ook nog eens gezond, bevat veel eiwitten en kan gegeten worden als ontbijt of voedzaam tussendoortje. Ik heb dit recept ook al getest op familieleden en collega’s en iedereen was lovend!

Voordat je begint, dit moet je weten:

Dus, ben je klaar om ook een heerlijke bananenbrood te bakken? Dan moet je nog een paar dingen weten: het bevat geen stukjes, je hebt eiwitpoeder nodig om het recept te maken en we gebruiken appelmoes ter vervanging van een ei. Nog steeds zin om aan de slag te gaan? Mooi! Let’s do this…

Bananenbrood – Ingrediënten:

60 ml appelmoes ongezoet (HAK)
3 medium super rijpe bananen
110 gram honing – Ah Basic
60 ml coconut oil
1 tl vanille aroma Dr. Oetker
65 gram spelt meel
65 gram volkoren tarwemeel
70 gram vanille eiwitpoeder – Women’s Best
Snufje zout
1 tl kaneel – Ah Basic
1 tl bakpoeder Dr. Oetker

Bananenbrood – Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bereid je bakblik voor door hier bakpapier in te doen.

  • Doe de 3 bananen door de blender tot er een egale massa ontstaat.
  • Neem 60 ml coconut oil en verwarm deze in de magnetron tot deze vloeibaar is.
  • Meng alle nu alle natte ingrediënten met elkaar tot er een egale massa onstaat.
  • Voeg ook alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en schep om met een spatel.
  • Doe vervolgens de droge bij het natte en roer goed door tot alles met elkaar vermengd is.
  • Giet in het bakblik en bak voor zo’n 50 min op 175 graden in het midden van de oven. Check dan even hoe ver ‘ie is en laat hem dan nog 10 minuten in de oven bakken. In totaal dus 1 uur in de oven. Dit is ook een goed moment om de bovenkant te controleren, als ‘ie te donker wordt moet je ‘m voor de laatste 10 min. wat lager in de oven positioneren.

Voedingswaarden per plak wanneer je het bananenbrood in 10 stukken snijdt:
191 calorieën
26,7 gr. koolhydraten
6,1 gr. vet
7,7 gr. eiwit

bananenbrood

Enjoy!

Nu kan je het brood verdelen in zo’n 8-10 stukken. Afhankelijk van het aantal porties kan je de voedingswaarden bepalen. Heb je niet exact dezelfde producten als mij gebruikt, maar een ander merk? Maak dan een recept aan in My Fitness Pal. Zo kan je precies berekenen wat je voedingswaarden gaan zijn. Enjoy en geniet!

Leave a Reply