Skip to main content

Heb je trek in wafels, maar geen zin in onnodig veel calorieën en suikers? Maak dan deze gezonde proteïne wafels! Binnen no-time klaar en ze bevatten meer dan 25 gram eiwit!

Ik wil wafels!

Ineens kwam ik vorige week op het idee om een wafel machine te kopen. Nu ik aan het afvallen ben is variatie het allerbelangrijkste, omdat ik het op die manier leuk en afwisselend kan houden. En wat is nou beter dan snacken of ontbijten met een heerlijke gezonde wafel (of twee)?!

> Deze wafelijzer heb ik (via Bol.com)

Trial and error

Dus ik kocht er een online, ging naar Pinterest voor wat recept inspiratie en toen de wafel machine binnen was dook ik de keuken in om er een paar te maken. En geloof me, dit was niet zonder slag of stoot. Nee, bij uitproberen gaat heel veel mis en het heeft me 4 pogingen gekost voordat ik op dit recept kwam. Bij de eerste was het gort en gort droog (te veel eiwitpoeder), bij de tweede poging had ik pannenkoekenbeslag gebruikt en dat spoot er aan de zijkant uit (haha) en de derde was smaakloos en keihard. Dus, het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat.

Heerlijke proteïne wafels

Want nu! Nu heb ik een ultiem recept voor proteïne wafels met hele fijne macro’s en calorieën. Binnen 10 minuutjes klaar en onwijs vullend. Dus ik zou zeggen: sprint naar de winkel voor de ingrediënten en bakken maar!

Wat heb je nodig?

 • 30 gram havermoutmeel (of gewone in de blender doen)
 • 15 gram vanille eiwitpoeder
 • 10 gram kokosmeel
 • 30 gr Griekse yoghurt 0% vet
 • 65 ml vloeibare eiwitten (Two Chicks)
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • Vloeibare zoetstof (sucralose) naar smaak toevoegen

Zo maak je het:

 1. Zet je wafelijzer op de hoogste stand en laat hem opwarmen.
 2. Mix alle droge ingrediënten in een klein kommetje
 3. Doe dit ook voor de natte ingrediënten
 4. Giet vervolgens het natte mengsel bij het droge en klop met een vork voor een egaal beslag. Je kunt er ook voor kiezen om alles in de blender te doen.
 5. Verspreid het beslag vervolgens over een warm wafelijzer en laat deze zo’n 3-5 minuten dicht zitten tot de meeste stoom verdwenen is.
  En klaar zijn je wafels! Eet ze direct warm of maak ze voor je meal prep!
 6. Je kunt ze eventueel ook aftoppen met allerlei lekkers of wat zero calorie siroop!

Dit beslag is genoeg voor 2 grote rechthoekige proteïne wafels.

proteïne wafels

Macro’s

Calorieën: 231 calorieën
Koolhydraten: 25,1 gram
Waarvan suiker: 2 gram
Vezels: 4,7 gram
Eiwitten: 25,4 gram
Vetten: 3,1 gram

4 Comments

Leave a Reply