Skip to main content

Spring Rolls met tonijn: als een heerlijke lunch of een snelle snack. Veelzijdig, gezond en eenvoudig te bereiden!

Ik weet het, dit recept doet denken aan de lente. Hoewel het nu allesbehalve lente is, kan dit recept eigenlijk altijd. Het is niet alleen lekker en makkelijk, maar ook nog eens erg gezond. Daarbij kan je eindeloos variëren met de inhoud, maar vandaag heb ik gekozen om een recept met je te delen voor Spicy tuna Spring Rolls!

Wat zijn Spring Rolls?

Als je niet bekend bent met spring rolls dan is het te beschrijven als een soort wrap, maar dan van dunne rijstvellen. Je kunt ze echt met van alles vullen, maar net als bij ieder ander gerecht zijn er een paar combinaties die gewoon een winning team zijn. Zo ook deze spicy tuna rolls. Ik maakte deze vroeger vaak voor lunch toen ik stage liep in de zomerperiode. Het was super verfrissend om dit tussen de middag te eten en het gaf me echt een boost. De spring rolls bevatten veel eiwitten door de tonijn en dit geeft langdurig energie. Daarbij zijn de verfrissende groenten lekker knapperig en geven het geheel veel smaak. Top dus.

spring rolls met tonijn

Eindeloos veel mogelijkheden

De hoogste tijd om je te leren hoe je deze heerlijke hapjes maakt. Je zou ze eventueel ook kunnen meal preppen voor de volgende dag, maar dan zou ik ze wel dan meteen consumeren en niet langer bewaren dan dat. Zit er in dit recept iets tussen wat je niet heel lekker vindt? Laat het dan weg of vervang het voor iets anders wat je wel lust, zo geef je je eigen draai aan het recept!

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 1 blik tonijn op water
  • Wortel dun gesneden reepjes of julienne geraspt
  • Komkommer reepjes
  • Eikenbladsla
  • 1/2 avocado in reepjes
  • 10 gr sambal manis
  • Cajun kruiden
  • Zwarte peper
  • 6 rice papers (per stuk 10 gram)

spring rolls met tonijn

Bereidingswijze:

Stap 1. Tonijn laten uitlekken en in een kommetje doen. Mengen met theelepel sambal en kruiden naar keuze zoals cajun en zwarte peper.
Stap 2. Snijd alle groenten in dunne reepjes.
Stap 3. Leg een rice paper in het water voor 5 tot 10 seconden (exacte bereidingswijze kan misschien verschillen per merk. Kijk op de verpakking hoe je die van jou het beste kan gebruiken.)
Stap 4. Beleg de rice paper en doe dit zo netjes mogelijk zodat je hem goed kunt oprollen.
Stap 5. Vouw de korte kanten naar binnen zodat de vulling er niet uit kan vallen en rol zo strak mogelijk op.

Serveer met bijvoorbeeld wat chili saus voor een extra spicy smaak. Enjoy!

Leave a Reply