Skip to main content

Een keer anders ontbijten dan met brood of havermout? Probeer deze gezonde walnoot rozijnen muffins eens! Dit is een zeer eenvoudig recept en daarbij zijn ze snel klaar. Nom, nom, nom!

Gezonde walnoten & rozijnen muffins

Niets is zo lekker en voedzaam als een zelfgemaakte muffin. Heerlijk als ontbijt of snack en in een handomdraai klaar. Vandaag heb ik een variatie met walnoten en rozijnen. Ik weet niet wat dat is maar deze twee ingrediënten zijn echt perfect voor deze tijd van het jaar. De muffins krijgen er een warm winters tintje door.

walnoot rozijnen muffins

Handig om te weten

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van lactosevrije kwark. Natuurlijk is dit geheel optioneel en kan je ook normale kwark gebruiken. Ook zit er sucralose poeder in, die je eventueel kunt vervangen voor vloeibare zoetstof. Wel moet je zelf dan goed in de gaten houden hoe zoet je de muffins wilt maken. De juiste verhouding is hierbij belangrijk.

Let’s bake!

Het voordeel van dit recept is dat er niet veel ingewikkelde producten voor nodig zijn. Grote kans dat je de ingrediënten al in huis hebt. Ik hoop dat dit nu bij jou het geval is, zodat je meteen aan de slag kan met bakken!

walnoot rozijnen muffins

Ingrediënten:

  • 260 gram (lactosevrije) kwark
  • 30 ml olijfolie
  • 125 ml water
  • 1 ei
  • 2 tl vanille aroma
  • 260 gram zelfrijzend bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 5 gr sucralose poeder
  • 75 gram walnoten
  • 80 gr rozijnen

Bereidingswijze:

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2. Meng alle natte ingrediënten met elkaar en doe hetzelfde voor de droge. Laat alleen de walnoten en de rozijnen in dit proces achterwege.
Stap 3. Voeg steeds wat van het droge bij het natte tot er een glad beslag ontstaat en voeg daarna de walnoten en de rozijnen toe.
Stap 4. Verdeel het mengsel over 10-11 vormpjes (afhankelijk van hoe groot je vormpjes zijn) en bak ze op 180 graden voor zo’n 20 minuten.

Enjoy!

walnoot rozijnen muffins

One Comment

  • Floris schreef:

    Hallo, ik heb gisteren met een enthousiaste groep klanten dit gisteren gebakken en ze vonden het heerlijk! Dit gaan we vast en zeker vaker proberen!

    Mvg Floris

Leave a Reply