Skip to main content

Zin om een verrassende salade te maken? Maak dan eens deze vegetarische Bimi salade met crispy sticks. Gezond en in een handomdraai klaar!

Bimi-wattes?

Soms zie je iets liggen in de supermarkt wat je nog niet eerder hebt gegeten. Dat was voor mij het geval met Bimi. Ik vind de naam alleen al cute en het lijkt op broccoli dus ik greep mijn kans en nam het mee. Ik wist niet goed hoe ik dit het beste kon eten, maar het leek me iets voor in een salade. Ik ging op ontdekking uit op Pinterest en vond daar een aantal handige tips en trucs om Bimi te eten. Zo heb ik dit recept ontwikkeld.

vegetarische bimi salade

Vegetarische Bimi salade

De vegetarische crispy sticks maken het helemaal af. Dit is een van mijn favo vleesvervangers, want het lijkt een beetje op een knapperige kipburger. Het zachte van de tomaten, het bittertje van de sla en de knapperige Bimi en crispy sticks maken dit een zeer complete en overheerlijke lunch. Zeker het proberen waard en ook nog eens in no-time klaar.

Ingrediënten:

  • 3 Vivera crispy sticks
  • Handje cherry tomaten
  • 4 bimi stronkjes kort wokken met hoisin
  • 2 grote handen eikenbladsla
  • 15 ml hoisinsaus

Bereidingswijze:

Stap 1. Grill de crispy sticks onder een grill apparaat of tosti apparaat.
Stap 2. Halveer een paar cherry tomaten. Neem er zoveel als je lekker vindt.
Stap 3. Neem 4 stronkjes Bimi en wok deze kort in de pan (zo’n 3-5 min) en voeg hier ±15 ml hoisinsaus aan toe. Bak het even kort mee en zorg dat de gehele Bimi goed bedekt is.
Stap 4. Pak een bord en doe hierin 2 grote handen eikenbladsla.
Stap 5. Voeg alles samen en hussel het eventueel kort door elkaar. Je kunt de crispy sticks ook in kleinere stukjes snijden, dat eet wat makkelijker.

Enjoy!
vegetarische bimi salade

Leave a Reply