favoriete recepten

Vandaag deel ik al mijn favoriete recepten in één blogpost. Van mijn favoriete havermout ontbijt tot een heerlijke gezonde bacon pizza, er komt van alles voorbij. Dus klik, kook en geniet!

Er zijn bepaalde gerechten die ik ontelbaar vaak eet. Maaltijden die niet uit mijn systeem te krijgen zijn en waarvan het recept honderden keren door anderen is gemaakt. Ik heb het over mijn ultieme favorieten! Denk aan havermout met frambozen en pindakaas, of die heerlijke Magioni pizza’s. Daarom leek het me niet meer dan logisch om één verzamelpost te maken met al deze toppers.

Welke recepten komen aan bod?

  • Havermout met frambozen en pindakaas.
  • Low carb ei wrap met bacon.
  • Magioni of Mister Kitchen pizza met bacon (de bodem is verschillend, de toppings niet).
  • Fried rice

Havermout met frambozen en pindakaas

Als je me op Instagram volgt weet je wellicht al dat ik dit ontbijt al heel vaak heb gedeeld. Het is echt mijn favoriet geworden en na keer op keer proberen heb ik een perfect recept ontwikkeld waar ik helemaal weg van ben! Als je het exact zo volgt krijg je iedere ochtend een hemels eiwitrijk ontbijtje voor je neus…

Ingrediënten:

  • 1 zakje Quaker havermout (portieverpakking, kaneel smaak)
  • 130 gram diepvries frambozen
  • 25 gram pure pindakaas
  • 15 gram vanille eiwitpoeder
  • 180 gram amandelmelk ongezoet
  • snufje kaneel
  • kleine ‘splash’ vanille aroma

Zo maak je het:

  1. Pak een shakebeker en doe daar 180 ml amandelmelk in en voeg daar 15 gram eiwitpoeder, kaneel en een splash vanille aroma aan toe.
    Schud tot er een egale shake is ontstaan.
  2. Doe het zakje havermout in een schaaltje en voeg de shake er aan toe.
    Roer kort door met een vork tot alles met elkaar gemixt is.
  3. Zet in de magnetron voor 1 minuut en weeg ondertussen 130 gram diepvries frambozen uit in de shakebeker die je net hebt gebruikt. Afwassen niet nodig
  4. Na 1 minuut haal je de havermout eruit en zet je de frambozen er in voor zo’n 1,5e minuut.
  5. Roer de havermout door met een vork. Zodra de frambozen klaar zijn roer je erdoor met een vork en zet je de havermout voor nog een minuut in de magnetron.
  6. Weeg ondertussen de pindakaas af en voeg alles tot slot samen.
    Tadaa! Klaar is je eiwitrijke ontbijtje. Man, dit is zó lekker. Ik eet dit dus iedere ochtend en als je ‘t geprobeerd hebt snap je waarom.

Low carb ei wrap met bacon

Wanneer ik niet weet wat ik wil lunchen ga ik vaak voor een basic, maar o zo lekkere opie. De low carb ei wrap. Hoewel je deze ook perfect zonder de wrap kunt eten (dus alleen het ei) blijft het samen echt een top combi.

Ingrediënten:

  • 1 Carbzone wrap small low carb
  • 1 ei
  • 1 plakje kaas (ik gebruik Minus L)
  • 15 gram uitgebakken ontbijtspek of bacon
  • Kruiden naar smaak
  • Optioneel: avocado

Zo maak je het:

  1. Bak het ei, en doe de bacon erbij op. Laat het even bakken.
  2. Doe ook de kaas erop en wacht tot het smelt. Voeg kruiden toe. Voor mij is dit altijd peper en cajun. Geen zout, dat is niet nodig ivm de bacon.
  3. Haal het ei uit de pan en doe nu de wrap er in. Even kort laten bakken.
  4. Doe het ei op de wrap en klaar! Je kunt nu eventueel nog een kwart avocado toevoegen voor meer smaak en wat extra gezonde vetten.
    Top het af met wat zwarte sesamzaadjes en done!

Magioni pizza met cherrytomaat en bacon

Mijn all time favorite gezonde pizza? Dat is deze. Pfff, hoe vaak ik dit recept nu al wel niet gemaakt heb, is niet meer op 1 hand te tellen. Als je mij volgt op Instagram zie je ‘m regelmatig voorbijkomen. En dat is met een reden: jij moet hem ook proberen!

Ingrediënten:

  • 1 Magioni bloemkool bodem of Mister kitchen
  • 60 gram pastasaus
  • 1 kleine ui
  • 5-6 cherry tomaatjes
  • 15-20 gram uitgebakken bacon
  • 20 gram geitenkaas bolletjes
  • 20 gram geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Neem je bodem en giet hierop 60 gram pastasaus, maakt niet uit welke, gewone basic is prima. Houd je echt aan max 60 gram, want anders wordt je pizza nattig.
  2. Snijd de ui en de cherry tomaatjes en verspreid over de pizza.
  3. Weeg 15-20 gram bacon af en verstrooi in kleine stukjes over de bodem.
  4. Weeg de beide soorten kaas af en strooi ook dit erover.
  5. Top af met cajun en wat zwarte peper. Eventueel kan je ‘m sprayen met wat olijfolie spray dit geeft in de oven een hele mooie bruine kleur én wat meer smaak, maar dit is optioneel.
  6. 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) en klaar! Zoooo lekker!

Fried rice

Als een recept zelfs in een IGTV verschijnt en meerdere malen in een vlog gedeeld wordt, nou dan weet je ook wel hoe laat het is! De laatste favoriet: fried rice, oftewel: gebakken rijst. Zo snel klaar, zo lekker en echt de moeite waard. Van iedereen die dit recept al eens heeft gemaakt hoor ik dezelfde reactie: dit is een topper!

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

  • 1 pakje baconreepjes (liefst bacon van kalkoen bijv. van Zandvliet)
  • 2 zakjes Lassie citroengras kokos rijst (kant en klaar)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 gram mexico mix van Bonduelle
  • Cajun kruiden
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook poeder

Zo maak je het:

  1. Bak de baconreepjes tot ze gaar zijn
  2. Voeg vervolgens de diepvries groenten toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg nu ook de rijst toe. En mix tot een geheel.
  4. Als alles goed vermengd is voeg je 2 eetlepels sojasaus toe. Goed mixen zodat het overal zit. De rijst wordt nu bruin.
  5. Schep wat rijst aan de kant en tik 2 eieren in de pan. Wederom goed mixen zodat het ei overal zit. Blijf roeren en mixen totdat je ziet dat het ei gaar is.
  6. Top af met kruiden naar smaak en klaar ben je!

En dat zijn ze dan, mijn favoriete recepten. Ik hoop dat je hier wat van gaat proberen, want dat is zeker de moeite waard. Als ik je er één moet aanbevelen: maak dan de pizza! Want pizza is het leven. Enjoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here