Skip to main content

Wil je een overheerlijk bananenbrood met amandelmeel bakken? Dan is dit jouw perfecte recept. De luchtige textuur, zachte smaak en de fijne voedingswaarden maken het een absolute winner!

Je blijft ‘m maken

Hoewel ik dit recept al meerdere malen in Youtube vlogs heb gedeeld, krijg ik toch nog vaak veel vragen over ‘waar het recept staat.’ Ik snap dat het wat lastig is om in de vlogs te gaan zoeken en daarom leek het me niet meer dan logisch om dit recept ook voor jullie uit te schrijven in een blog. Zo kan je ‘m altijd makkelijk terugvinden wanneer je hem weer wilt maken. Want geloof me, als je deze één keer hebt gemaakt, blijf je ‘m maken. Het is zo’n lekker recept!

bananenbrood met amandelmeel

Bananabread every. single. day.

De textuur is niet dik en zwaar, maar juist luchtig door het amandelmeel. Daarbij heb ik er niet te veel honing of andere zoetstoffen aan toegevoegd waardoor het geen over zoete koek is. Ook zijn de voedingswaarden heel ideaal. Dit alles maakt het geschikt als ontbijt, snack of wanneer je er maar zin in hebt. Het is heerlijk!

Nou, heb ik je al genoeg kunnen overtuigen om de keuken in te duiken en te gaan bakken? Ik hoop het, want hier komt het recept!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe gestippelde bananen (of nog iets donkerder, dan zijn ze iets zoeter!)
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • snuf kaneel
  • 2 eetlepels honing of ±25 gram
  • 60 gr coconut oil
  • 60 gr vanille whey (2 scheppen)

Zo maak je het:

> Zet de oven aan op 170 graden zodat deze kan voorverwarmen.
Stap 1. Pureer de bananen in een blender of mixer tot een glad geheel.
Stap 2. Pak een bak voor de natte ingrediënten en gooi hier de gepureerde bananen in. Voeg ook de eieren, coconut oil (gesmolten en volledig vloeibaar zonder stukjes) en de honing toe. Mix tot een glad geheel met een vork of een mixer.
Stap 3. Pak een afzonderlijke bak voor de droge ingrediënten en mix daarin de amandelmeel, bakpoeder, zout, kaneel en vanille whey tot een fijn geheel.
Stap 4. Voeg stukje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte en mix tot een glad beslag.
Stap 5. Pak nu je cakeblik en verfrommel een stuk bakpapier. Plaats deze in het blik en giet het beslag erin. Je kunt nu nog aftoppen met wat geschaafde amandelen, maar dat is optioneel.
Stap 6. Bak het bananenbrood voor zo’n 55 minuten op 170 graden.

bananenbrood met amandelmeel
En that’s it! Het perfecte recept voor een overheerlijk bananenbrood. Hieronder nog even de macro’s voor wanneer je het brood in 10 gelijke stukken verdeelt:

Per plak
Calorieën: 250 calorieën
Koolhydraten: 12,6 gram
Eiwitten: 11 gram
Vetten: 17,1 gram

2 Comments

Leave a Reply