Skip to main content

Een heerlijke gezonde kwarktaart maken met slechts 255 calorieën, meer dan 21 gram eiwit en slechts 16 gram koolhydraten per punt? Dit recept heeft ‘t allemaal!

Een tijdje terug deelde ik deze kwarktaart op Instagram stories met als gevolg een ontplofte inbox met allemaal vragen om het recept. Logisch, want deze taart is zó goed gelukt. Niet alleen in smaak, maar ook in looks en maco’s. Dus it’s your lucky day, vandaag deel ik het recept!

Hoe heb je dit gedaan?!

Ik struinde Pinterest af op zoek naar lekkere recepten. Ineens zag ik kwarktaart voorbij komen en ik dacht: ‘yes ik moet dit ook weer eens maken!’ Maar in alle gezonde recepten die ik tegenkwam werden dadels gebruikt. Niet dat ik er iets op tegen heb, maar ik vroeg me af of dit niet anders kon. Ik ging nadenken over vergelijkbare opties. Wat is nog meer net zo kleverig als dadels, of heeft dezelfde structuur, waardoor ik een geschikte bodem kan maken? Het was een lastige zoektocht, maar uiteindelijk heb ik het magische ingrediënt weten te vinden. Het zijn… Eiwitrepen! Yes girl, yes!

gezonde kwarktaart maken

Waarom eiwitrepen?

Heel eerlijk: sommige eiwitrepen zijn gewoon niet wat je ervan verwacht had. Een gekke textuur, te chemische smaak of iets anders waardoor je ’t gewoon niet zo lekker vindt. Maar om ze nou zo in de kast te laten liggen tot ze over datum zijn? Super zonde! Daarom kan je nu je verloren eiwitrepen heel goed gebruiken in dit recept. Ze hebben vaak een vergelijkbare textuur als een dadel (kleverig) en in samenwerking met de andere ingrediënten vormt zich zo een perfecte bodem. Dus, ben je er klaar voor? Let’s bake!

gezonde kwarktaart maken

Ingrediënten:

Bodem:

 • 150 gram van jouw keuze eiwitrepen. Ik heb de One bar peanutbutter chocolate cake gebruikt
 • 50 gram kokosolie
 • 100 gram Tasty Basics granola naturel
 • 2 eetlepels honing (±25 gram)

Vulling:

 • 750 gram Lindahls vanille (andere kwark naar keuze kan ook)
 • 5 blaadjes gelatine
 • 5 el water

Topping:

 • 20 gram Tasty Basics granola naturel

Bereidingswijze:

 1. Neem een springvorm van ongeveer 20 cm en bedek deze met bakpapier.
 2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of in een blender en mix tot een glad geheel.
 3. Doe dit mengsel vervolgens in de taartvorm en druk heel stevig aan met je handen tot er een egale bodem ontstaat.
 4. Week de gelatine zo’n 5 min in koud water. Knijp vervolgens uit en doe deze in een pannetje met 5 eetlepels water. Wacht tot de gelatine is opgelost en laat het niet koken.
 5. Giet het vervolgens bij de 750 gram kwark en roer stevig door zodat alles goed met elkaar vermengd is.
 6. Giet de kwark nu in de springvorm en strijk glad. Top af met wat extra granola.
 7. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast en snijd in 8 gelijke stukken.

Tadaa! Je hebt een heerlijke kwarktaart met deze macro’s per punt:

Calorieën: 255
Koolhydraten: 16,9 gram
Eiwitten: 21,7 gram
Vetten: 11,3 gram

Enjoy! Enne: heb je deze taart ook gemaakt? Tag me dan op Instagram stories! Ik zou graag jullie creaties willen zien (@fitaddictnl).

gezonde kwarktaart maken

2 Comments

Leave a Reply