Skip to main content

Ramen noodles met kip en broccoli is nu echt mijn favoriete gerecht om te eten. Ik maak het nu minimaal 1x per week, dus de hoogste tijd om dit heerlijke recept met je te delen…

Ramen zijn mijn nieuwe liefde

Als je me volgt op Instagram heb je dit recept ongetwijfeld voorbij zien komen: Ramen! Een tijdje terug heb ik dit ontdekt en ik was er meteen helemaal weg van. Ik heb het nu denk ik al wel 10 keer gemaakt en steeds kreeg ik de vraag: wanneer komt het recept?! Nu staat hij al in een Youtube vlog (zie onderstaand!), maar ik heb het nu helemaal eigen gemaakt dus de hoogste tijd om alles concreet samen te vatten in een blog, zodat je alle stappen en ingrediënten makkelijk kunt terugvinden.

Wat maakt het zo lekker?

Het is echt de hemelse combinatie van sappige kip, krokante broccoli, stevige noodles en een heerlijke bouillon. Ook kan je hier nog een ei aan toevoegen voor wat extra eiwitten en natuurlijk kun je ook eindeloos variëren met de groenten die je gebruikt. Het is echt comfort food, want als je met zo’n heerlijke bowl op schoot zit met je favoriete serie aan, is het gegarandeerd genieten.

Dus, heb je al zin om dit heerlijke recept te gaan maken? Screenshot het boodschappenlijstje, ren naar de winkel en duik die keuken in, want dit wil je!

ramen noodles met kip

Ingrediënten:

Bouillon / saus:

 • 15 ml sojasaus
 • 1 theelepel maizena
 • 500 ml kippenbouillon (blokje)
 • 1 theelepel rice vinegar
 • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
 • Knoflookpoeder en zwarte peper

Voor de noodles:

 • 150 gram kipdijfilet
 • 1 bundle Hakubaku organic ramen noodles
 • 1 stengel bosui
 • 6-7 broccoliroosjes
 • Optioneel: een gekookt ei
 • Optioneel: gebakken uitjes

ramen noodles met kip

Bereidingswijze:

 1. Maak allereerst de saus door alle bovenstaande ingrediënten in een schaaltje te mengen, behalve de 500 ml kippenbouillon. Die laten we nog even apart staan. Maak kokend water en giet dit op een blokje kippenbouillon en roer goed door totdat het blokje is opgelost. Je kunt alvast een beetje van de bouillon bij de saus gooien zodat de suiker goed vermengd wordt met de rest van de ingrediënten.
 2. Kook 1 bundle Hakubaku noodles voor 4 minuten. Zodra het klaar is giet je het hete water af en vul je het pannetje met koud water. Laat op deze manier staan.
 3. Neem een schaal en doe hierin de hoeveelheid diepvries broccoli die je wilt. Giet een beetje water in de schaal en stoom in de magnetron voor 3,5 minuut, of tot ze beetgaar zijn. Houd ze knapperig!
 4. Snijd de bosui vast in stukjes en leg apart.
 5. Spray een koekenpan met cooking spray, ik gebruik PAM en plaats hierin de kippendijen. Voeg kruiden naar smaak toe. Ik ga altijd voor; zwarte peper, snufje zout, cajun, rode paprika en knoflookpoeder. Bak aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat rusten.
 6. In dezelfde pan doe je nu de broccoli met de saus. Als de suiker niet goed uit het kommetje komt, giet dan nog wat van de hete bouillon in het schaaltje en giet in de pan. Bak even kort tot er belletjes in de saus ontstaan. Zet op laag vuur en voeg nu ook de noodles toe.
 7. Bak de noodles even kort mee zodat ze weer lekker warm worden.
 8. Neem een grote kom en giet hierin de bouillon. Voeg nu de noodles en broccoli uit de pan toe. Snijd de kippendijen in reepjes en leg aan één zijde van de schaal.
 9. Top af met een ei, wat zwarte sesamzaadjes en optioneel: wat gebakken uitjes.

Enjoy!

Mijn lievelingsrecept nu, dus ik hoop dat je het gaat proberen. Laat me vooral weten wat je ervan vindt door me te taggen in jouw post!

ramen noodles met kip

One Comment

Leave a Reply