Skip to main content

Vandaag laat ik je zien hoe je koolhydraatarme eiwitrepen in peanut butter cup smaak kunt maken. Ze zijn onwijs lekker, voedzaam en te maken met basic ingrediënten. Ready? Let’s bake!

Laatst had ik zin om weer eens eiwitrepen te maken. Was zo lang geleden dat ik dat had gedaan! Ik keek steeds online in allerlei shops om nieuwe repen te kopen, maar ik kon gewoon echt geen lekkere vinden. Vaak zitten ze namelijk bomvol met polyolen (neppe suikers) waar ik soms last van kan krijgen. En daarbij is het natuurlijk veel goedkoper om lekker zelf repen te maken met pure ingrediënten.

Koolhydraatarme eiwitrepen!

Dus ik nam een kijkje op Pinterest en Youtube om wat inspiratie op te doen. Al gauw kwam ik erachter dat ik pindakaas wou gaan gebruiken als basis. Niet alleen smaakt dat heerlijk, maar ook is het makkelijk om mee te werken omdat je ze niet hoeft af te bakken. Ideaal als het buiten warm is en je de oven liever niet wilt aanzetten, of als je er geen een hebt! Ook wist ik zeker dat ik koolhydraatarme eiwitrepen wou maken. Dit omdat ik vaak genoeg carbs uit de rest van mijn voeding haal. Het moest gewoon een high protein snack voor tussendoor worden.

Koolhydraatarme eiwitrepen maken

Wat je moet weten

Het recept is echt onwijs eenvoudig en binnen 10 minuten klaar. Wel duurt het zo’n 1-2 uur voordat ze goed hard geworden zijn in de koelkast, dus daar moet je rekening mee houden als je er nu zo snel mogelijk een wilt eten, haha! Verder is het niet per se nodig om een bakblik te gebruiken. Ik kon die van mij namelijk niet vinden en heb uiteindelijk een tupperware bakje gebruikt. Wat overigens ook super handig werkt omdat je ze daar prima in kunt bewaren zodra ze klaar zijn. Win win dus! Je krijgt uit dit recept zo’n 10 repen.

Customizing opties

Gebruik voor de pindakaas het liefst 100% pure zonder toevoegingen. Alleen pinda’s dus. Dit smaakt gewoon het beste. Ook kun je in plaats van honing ook een andere vloeibare zoetstof gebruiken, maar meer dan 20 gram heb je zeker niet nodig. Heb je geen Women’s Best protein crème? Gebruik dan pure chocolade of een vergelijkbare spread. Coconut oil kun je vervangen door een andere olie met een neutrale smaak, dus als je dit niet in huis hebt kun je ze alsnog maken. De muesli is ook te vervangen voor iets anders, dus pas het recept vooral aan als dat beter uitkomt.

Koolhydraatarme eiwitrepen maken

Wat heb je nodig voor 10 koolhydraatarme eiwitrepen?

 • 180 gram pure 100% pinda pindakaas
 • 20 gram honing
 • 1 eetlepel coconut oil (gesmolten) = ongeveer 7 gram
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 30 gram muesli van Tasty Basics
 • 3 scheppen vanille eiwitpoeder (90 gram) Ik heb Kruidvat isolaat gebruikt
 • 30 ml melk
 • 100 gram Women’s Best protein crème

Koolhydraatarme eiwitrepen maken

Hoe maak je ze?

 1. Doe alle ingrediënten behalve de protein crème in een kom en schep om tot er een glad geheel ontstaat. Ga vervolgens met je handen kneden zodat alles goed gemengd is.
 2. Neem een bak of een bakblik en plaats hierin bakpapier. Doe het gehele mengsel er in en druk goed aan totdat alles gelijkmatig verdeeld is.
 3. Doe de protein crème in een magnetronbestendige schaal en zet in de magnetron. Doe steeds 10-15 seconden en roer door. Als het goed vloeibaar is giet je het over de eiwitrepen.
 4. Beweeg de bak heen en weer om de chocolade goed te verspreiden.
 5. Als overal een egale laag chocolade overheen zit, pak je wat grof zeezout en strooi je dit over de chocolade.
 6. Zet in de koelkast voor 1-2 uur. Zodra de repen hard zijn haal je ze eruit en snijd je ze in 10 stukken.

Enjoy!

Calorieën en macro’s:

224 calorieën
14,8 gr. vet
8,1 gr. koolhydraten
15 gr. eiwit

2 Comments

Leave a Reply