Skip to main content

Op zoek naar een onwijs lekker, voedzaam en gezond bananenbrood met walnoten? Dan is dit het ultieme recept voor jou!

Laatst heb ik een nieuw bananenbrood recept bedacht. Dit keer heb ik er walnoten aan toegevoegd en dat zorgt voor een heerlijke crunch. Het brood is zacht, cake-like en enorm smeuïg. Echt zeker de moeite waard om te maken dus.

Onthoud dat je bakings soda gebruikt en niet baking powder, want die twee zijn niet hetzelfde. Daarbij kom je ook uit met 2 bananen, maar 3 is ideaal. Zorg dat ze gespikkeld zijn en een medium grootte hebben. Amandelmelk kun je eventueel vervangen voor een ander soort melk of water, dus doe vooral wat voor jou werkt. De honing is behoorlijk veel, en als je bananen erg rijp zijn kan je daar wat mee minderen, anders heb je kans dat het iets te zoet wordt. Maar als je daar van houd is dat natuurlijk ook helemaal goed!

bananenbrood met walnoten

Ingrediënten:

Droge ingrediënten:

  • 220 gram volkoren meel (spelt kan ook)
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kaneel
  • 60 gram walnoten + extra voor topping

Natte ingrediënten:

  • 75 grams coconut oil
  • 168 gram honing
  • 2 eieren
  • 3 geplette rijpe bananen – medium grootte (blenden kan ook)
  • 56 gram amandelmelk
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 165 graden
Mix alle natte en droge ingrediënten apart van elkaar.
Voeg stap voor stap de droge ingrediënten bij de natte en mix tot een glad geheel.
Giet de mix in een bakvorm bekleed met bakpapier. Bak voor 55-60 minuten.

bananenbrood met walnoten

En that’s it, een super makkelijk maar oh, zo lekker recept voor bananenbrood met walnoten. Ik zeg: haal alles in huis en bakken maar. Je gaat genieten!

2 Comments

Leave a Reply