bao buns

Zin om eens wat nieuws te proberen? Maak deze Bao Buns met spicy beef! Ik heb een overheerlijk, verrassend en snel recept voor je.

Wanneer ik uit eten ga kom ik vaak op nieuwe ideeën om te proberen. Ik ga regelmatig naar Hartje Zwolle en daar staat een Bao Bun met pork belly op het menu. Die neem ik iedere keer als we daar gaan brunchen en steeds dacht ik: hoe maken ze dit toch? Dus, mevrouw ging op onderzoek uit en na eventjes Googlen bleek het dus totaal niet moeilijk te zijn!

De bao buns kan je zelf maken, maar verkopen ze ook kant-en-klaar in de diepvries van de toko. Volgens mij betaal je voor een zak met 15 buns zo’n 4 euro, dus daar kan je echt niet zelf voor gaan kneden. Ideaal. Je kunt ze uiteraard vullen met alles wat je maar lekker vindt. De eerste keer ben ik gegaan voor speklap, omdat dit overeenkomt met die pork belly van Hartje Zwolle, maar dat vond ik toch niet zo’n succes. De spek is te vettig.

bao buns

Daarom bedacht ik dit recept met spicy gehakt en let me tell you: it’s a winner! Mijn vriend is er ook helemaal gek op en daarom is het de hoogste tijd om het recept met jullie te delen. Dus ik zou zeggen: haal alle ingrediënten in huis en koken maar!

Recept is voor 2 personen als je ieders 4-5 buns eet:

Ingrediënten voor het spicy gehakt (± 350 gram)

  • 1 bosuitje
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zout
  • Snuf Cajunkruiden

Voor de buns:

  • 10 diepvries bao buns van de toko (kant en klaar)
  • ¼ Komkommer fijngesneden plakjes
  • 1 kropje little gem sla
  • extra bosui voor garnering

bao buns

Zo maak je het:

  1. Snijd de sjalot, knoflook en het bosuitje fijn.
  2. Neem een ruime pan en doe het gehakt samen met alle kruiden er in. Stroop je mouwen op en mix alles met je handen tot een geheel. Zorg dat alle kruiden goed vermengd zijn.
  3. Zet de pan op het vuur en bak het gehakt rul en bruin. Je kunt altijd even proeven en naar eigen voorkeur meer kruiden toevoegen.
  4. Pak een groot bord en plaats hierop de bao buns direct uit de vriezer. Plaats er wat keukenfolie overheen en laat het stomen in de magnetron voor zo’n 2-3 minuten. Houd ze even in de gaten, het is afhankelijk van je magnetron hoe snel ze gaan.
  5. Snijd ondertussen de komkommer, bosui en de sla. Snijd het onderste ‘harde’ gedeelte van het kropje af, dit werkt niet goed tussen de buns.
  6. Als je alle elementen klaar hebt kun je ze gaan samenstellen. Begin met een paar plakjes komkommer, sla en dan het gehakt. Als garnering wat extra zwarte peper, sesamzaadjes en de bosui.

Enjoy!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here